Lagbanner
Kontroversiell cuplottning

Kontroversiell cuplottning

God Fortsättning på er alla. Hoppas ni inte är insnöade och att julaftonen var till belåtenhet.
Julaftonen passerade relativt obemärkt förbi i fotbollssammanhang. Förutom datumen för returerna i Copa del Reys åttondelar.
Mötet Málaga - Sevilla ska nämligen spelas onsdag den 5 januari. Ett datum som är mer än kontroversiellt i Spanien.

Det handlar nämligen om Trettondagsafton, den traditionella spanska julaftonen då de Tre vise männen går kortege på gator och torg och delar ut sina gåvor. En religiös högtid då det inte, enligt Málaga CF, bör spelas fotboll i ett troende Spanien. Klubben är naturligtvis rädd att förlora intäkter och tacka för det. En retur mot värsta rivalen i ett känslofyllt cupderby kontra en högtid. Det är ingen lätt match att välja för Málagas invånare.

Våra egna traditioner med julafton och klapputdelning den 24 december får mer och mer fotfäste i Spanien som numera är ganska kluvet vad gäller julen men fortfarande är Tretonhelgen av väldigt stor betydelse. Därför får helgens tomtar vara de på det spanska förbundet. Fotbollsfest i kombo med religiös högtid? Njae, det är antingen eller va?

***
Twitter är inget jag fördjupat mig i alltför mycket men sidan har sina positiva sidor. En är att följa kända personer i deras vardagar. Inte minst spanska fotbollsspelare. Julens behållning just nu. Kun Agüeros julfirande tillsammans i Liverpool tillsammans med bästa kompisen Maxi Rodriguez. Maradonas svärson la ut en bild från släktkalaset och nu väntar jag bara på spekulationerna om Agüero i Liverpool.

***
Demichelis klar för Málaga enligt tyska medier. Pellegrinis kontakter börjar löna sig. Kanske på det sättet han räddar Málaga. Genom att ge dem nyförvärv av en klass klubben inte haft förut snarare att göra underverk vid sidlinjen. Time will tell...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-25 10:21:52
Author

Fler artiklar om Spanien