Lagbanner
Lekskola

Lekskola

Så vaknade han då. Allas vår favoritportugis. Mannen alla älskar att hata och som inte passerar någon obemärkt förbi.
I matchen mot Murcia i Copa del Rey blev en irriterad Mourinho uppskickad på läktaren varpå han fått utstå en del kritik. Inför matchen mot Sporting imorgon spär Mourinho på all fokus genom att baktala Sporting för att inte spelat med bästa laget i deras match mot Barcelona. Manuel Preciado, Gijónlagets coach skräder inte med orden, när han efter det går till hård attack mot Mourinho.

- Mourinho är en kanalje och en dålig kollega.

Det är inte utan att man förstår Preciado som blivit ganska brutalt förolämpad när Mourinho, oavsett om han har rätt eller inte, bryter en hederskodex tränare emellan och direkt kritiserar en annan klubb och tränare. Och det med väldigt hårda ord som kan tolkas som att matchen var uppgjord.
Vidare fortsätter Preciado:

- Sporting är en liten klubb men vi förtjänar all respekt som både Real Madrid och Mourinho med alla deras titlar får.

Grälet delar nu Spanien i två delar. En del som tycker Preciado gått för långt som stavas Marca och deras krönikörer. Och en del som håller med Preciado. Espanyols tränare Pocchetino går till och med ut i offentligt och säger att han skulle sagt samma saker som Preciado.

Vad Real Madrid själv tycker om Mourinhos uttalande kan vi bara spekulera till men de lär ju inte vara så nöjda. Laget som själva säger att de främjar gemenskap, inte konfrontationer, kan ju inte gilla detta trots att de på sin hemsida skriver att de beklagar Preciados uttalande. Det var ju Mourinho som drog igång hela historien. Till råga på allt säger Mourinho, som är avstängd och ser matchen från läktaren, att han inte gillar Sportings VIP-läktare. Något som inte direkt främjar relationen.

Real Madrid ställer nu in andretränaren Karankas presskonferens inför matchen och lägger dessutom munkavle på hela laget, inklusive staben tills dess att matchen är spelad.

Mourinho själv klarar sig från offentlig kritik från klubben. Och det är klart, går man hårdare åt honom har man i värsta fall skaffat sig en fiende för livet. José Mourinho är inte en kille du vill hamna på kant med. Hal som en ål är han, portugisen....

Dagens låt: El Canto del Loco - Eres una Canalla

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-11-13 17:03:51
Author

Fler artiklar om Spanien