Målkalas och kris i Sevilla

Före gårdagkvällens match hade Numancia inte vunnit en enda bortamatch i Segundan den här säsongen. Och det var inte mycket som talade för det borta mot Valladolid heller.
Efter 22 minuter hade Javi Guerra nämligen gett hemmalaget ledningen med 2-0. Numancia kvitterade förvisso till 2-1 men bara för att se Javi Guerra göra 3-1 direkt efteråt. Valladolid spelade ut Numancia efter noter men just före halvtid lyckades Iñigo göra 3-2 efter en försvarstabbe i Valladolid och viss kontakt för Numancia.

I den andra halvleken ändrade matchen karaktär helt när Barquero klev fram. Först gjorde han 3-3 och sen på straff 3-4. Ett chockat Valladolid la in en högre växel och fick med sig 4-4 när sex minuter återstod av matchen. En poäng till varje lag med stor mersmak Numancia. Men så var det ju det här med Barquero.

I minut 94 gjorde nämligen nämnde Barquero 4-5 och samtliga tre poäng till Numancia som i en galen match borta mot topplaget Valladolid tog sin första bortaseger för säsongen.
4-5 i en match med halvtidssiffrorna 3-2. Och det är alltså inte hockey vi talar om...

***
Sevilla har det inte lätt. Laget har nu fyra raka förluster i La Liga och faller som en sten i tabellen. Igår var det Almerías tur att besegra andaluskonkurrenterna. På bortaplan dessutom.
Matchens segerkompositörer var utan tvekan Alves i mål och Pablo Piatti. Diego Alves gjorde några otroligt fina räddningar, bland annat en straff och Piattis mål ska vi inte tala om.

Vänstersläggan Piatti får på till 0-2 kan inte bli bättre och klacken till 1-3 är fin fotbollskonst. Är det en tränareffekt vi upplever i Almería månne?

För Sevillas del luktar det inte bara kris utan katastrof. Laget spelar okej men får slita kopiöst för målen. Sevilla har en match kvar före jul och nyår och där bör man vinna för att få lite arbetsro. Vilken match? Jo Real Madrid borta....