Lagbanner
Måndag hela veckan

Måndag hela veckan

Lunes. Månens dag. Måndag i Sverige. Veckans första dag. Dagen man har ångest att möta och garanterat segast av alla att kliva upp på.
En dag man vill ska gå över, och det fort. Likaså är det även dagen jag länge kritiserat att ha en Primeramatch på också.

Och vad händer nu? Jo, el clásico, matchernas match, kommer gå av stapeln en måndag! Måndagen den 29:e för att vara mer exakt.
Det är skämt, säg att det är ett skämt. Jag tror att det är ett skämt. Hahaha, jättekul. Nej, inte ens det.
Jag ignoerar tanken...

***
Copa del Rey verkar vara Henok Goitoms melodi. Igår blev det ett mål när hans Almería avancerade till åttondelsfinal och svensken hade stor del i det. Skoj!

***
Det måste vara ett skämt!

***
Mourinho uppskickad på läktaren först i november. What took you so long?

***
Canal+ kan inte jubla. Först drar det stora affischnamnet från ligan, sen spelas den största av alla matcher på en måndag. Jag vet inte hur tittarsiffrorna är fördelade men det känns som att La Ligastudion både på lördag och söndag tappar sin mening och att det kommer bli betydligt färre tittare en måndag. Grattis liksom.

***
Ingen i Spanien verkar heller gilla tanken på ett clásico en måndag och jag utgår från att någon tar sitt förnuft till fånga och ändrar speldagen.
David Villa säger att "det känns konstigt att spela el clásico på en måndag." Real Madrids gamle trotjänare Manuel Sanchís tar det ett steg längre och säger att "det är att gå ett steg för långt att lägga el clásico på en måndag".

***
Imorgon tas landslagstruppen mot Portugal ut och det ryktas att Mata och Javi Martínez är tillbaka i laget. Inga större skrällar direkt.
Vad mer intressant är den nya tröjan som ska lanseras samtidigt. Förbundet är jättehemliga och säger inte mer än att guldhjältarna från VM kommer hyllas på något sätt och att FIFA har ett finger med i spelet. Man har också gått så långt att man gjort en trailer inför releasen där David Villa, Fernando Llorente och Xabi Alonso stilfullt tar av sig den gamla tröjan framför kameran och i bar överkropp säger att "den här tröjan är historia."

Ska vi gissa på en gräsligt ful historia? Det blir det alltid med förväntningarna och vad man kan göra med rött och gult tillsammans med en hyllning till någon/några har sina begränsningar.

***
Måndagen känns som en gräsligt avslagen dag då man bara väntar på att få summera omgången och att efter åtta timmar på jobbet och på det säkert två framför svenskafansjobbet så är man inte lika laddad att knäppa på tv´n för tidernas match. Jämför med att en lördag samla gänget i antingen vit eller blårödtröja, knäppa ett par kalla och sen bara njuta...

Marca som har tjatat om febertemperaturer inför matchen i veckor nu måste ju ha dragit mätaren i botten och frysit ihjäl på bara ett dygn.

***
Två gånger tidigare har el clásico spelats på en måndag. 1964 och 1972.Lagen tog varsin seger men i båda fallen vann Real ligan. Barca är förvarnade...

***
Özil fick mycket riktigt vila men Sami Khedira kommer till Göteborg. Ska försöka ge mig på att få en pratstund med honom. Håll tummarna!

***
Jag avskyr måndagar!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-11-11 20:50:03
Author

Fler artiklar om Spanien