Lagbanner
Mirakel och pinsamheter

Mirakel och pinsamheter

Robert Johansson bloggar om Spansk fotboll

Veckan har börjat stort för mig. I söndags fick jag och min tjej en liten bebis och därför kommer jag ligga lågt i mitt bloggande de närmsta dagarna.
Känslan är i alla fall enorm och det slår mig hur galet det hela är. Ett barn föds fram ur en kvinna. Något som gett mig all respekt i världen för min egen kärlek.
Hur en person kan ligga och kämpa i över tolv timmar för att klämma ut närmare fyra kilo människa är för mig en gåta och det får alla individuella manliga prestationer att blekna. Kvinnan är helt enkelt överlägsen mannen och Messis solraider kan dra något gammalt över sig. Bara att inse, vi är det svagare könet gubbar!

***
Och på tal om manligt versus kvinnligt. Carlos Marchena. Den svagaste av alla oss män.
Jag har retat mig på karln i evigheter i Valencia och jag svor mig blodig när del Bosque bytte in honom i avgörande skeenden under sommarens VM. Och så nu detta!

Vad händer egentligen med Spansk fotboll? Vad sysslar domaren med? Och vad fan gör Marchena?!
Mannen som med sin erfarenhet ska vara en ledare på plan. Mannen som ska vara världsmästare. Mannen som representerar sitt land, sitt lag, sin stad. Får man vara så fjollig?!
Eliseu gör förvisso den berömde gesten med huvudet men att Marchena faller som han gör är ju pinsamt att se. Förmodligen för att rädda sig själv från ett gult kort dessutom.
Och domaren?! Han står alldeles bredvid och går på det varje gång. Slår aldrig fel.



Dumstrut på domaren och för Marchena väntar jag mig inget annat än avstängning. Eliseus röda får gärna stå kvar, bara Marchena åker på semester han med. Hade det varit ett gnällspik som Dani Alves hade jag inte förväntat mig annat men Marchena, landslagsman och världsmästare. Du är en pajas!

Och Málagas tränare Jesualdo Ferreira har också fel när han säger att "det Marchena gjorde skulle platsa i Hollywood".
Inte ens där har de så dålig smak...

***
Hörde rykten om usel domare mellan Atlético och Zaragoza men kunde inte se matchen på grund av BB.
Vad är det som sker i Spanien egentligen?

***
Nu väntar konjak och cigarrer för att fira!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-09-28 15:04:00
Author

Fler artiklar om Spanien