Lagbanner
Navidad

Navidad

Så lätt var det för mig att hålla mig borta från bloggen. Det vill säga, inte lätt alls.
Efter att ha färdats kors och tvärs genom vårt avlånga rike som alls inte är rustat för vinter trots att vi inte haft annat i över flera tusen år så kom Spanienhungern delvis tillbaka.

Ikväll spelar Racing och Hércules den sista ligamatchen före juluppehållet som varar i till nyårshelgen och nästan hälften av alla matcher är spelade. Men redan nu går det summera hösten rätt bra iallafall. Varje lagredaktion kommer få säga sitt i mellandagarna men jag tjuvstartar kort genom att säga att på det stora hela har Barca och Madrid rykt i toppen och Levante, Almería, Málaga, Sporting och Zaragoza slåss om att inte åka ut. Däremellan har Sevilla och Atlético gjort bort sig rätt rejält medan Real Sociedad och Espanyol satt fin färg på ligan. Räcker rätt bra va?

***
Barcelona kan vara inne i det sjukaste målsinne jag någonsin sett.
33 mål på sex matcher och inte ett lag verkar vara i närheten att slå dem. Espanyol lyckades göra mål och det är mer än Sevilla, Almería, Real Madrid eller Real Sociedad lyckades med. Bara en sån sak...

***
För Espanyol blev matchen ett plågsamt bevis på att laget har en bit kvar till toppen. Katalanerna må vara höstens överraskning men mot de allra största fattas mycket. Roligare var det att se hyllningarna till Iniesta. Det värmer alltid lika mycket att se när motståndarsupportrar applåderar en spelare ur de andra laget.

Denna gången var det inte för att Iniesta avgjorde VM-finalen utanför dennes hyllningar till den framlidne Dani Jarque. Stort och värmande.
Det spanska ordet för jul, navidad, betyder födelse och något säger mig att det i helgen föddes en livslång kärlek mellan Espanyolsupportrar och Andres Iniesta. En ömsesidig sådan.

***
Raúl gjorde ännu ett hat-trick för sitt Schalke i helgen. Det verkar som den gamle Reallegenden fötts på nytt i Tyskland. Väldigt kul att se. Raúl är en kille man önskar allt gott.

***
Manuel Pellegrini må vara en hjälte både i Villarreal och Madrid men på Costa del Sol kommer han få kämpa för att uppnå samma status. Málaga har förvisso skärpt till sig men det finns mycket kvar att jobba med. Försvaret är fruktansvärt uselt. Till Chilenarens försvar ska sägas att av de åtta hemmamatcherna Málaga haft i ligan så har de mött Valencia, Sevilla, Villarreal, Real Madrid, Real Sociedad, Levante, Racing och Atlético. Räkna därför med ganska många hemmapoäng för Málaga under 2011 istället. Kan bli det som räddar los boquerones kvar i slutändan ska ni se.

Om inte annat - shejken kommer öppna plånboken rejält i januari....

***
Sista ligamatchen ikväll men redan imorgon smäller det igen när Copa del Rey spelar av de första åttondelsfinalerna. Och det finns några godbitar.
Valencia - Villarreal, Sevilla - Málaga och Barca - Athletic. Tre möten som alla bör bli jämna, känslofyllda och välspelade.

***
Så. Basta ya. God Jul på er!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-20 17:21:00
Author

Fler artiklar om Spanien