Lagbanner
Omgångens match: Atlético Madrid – Deportivo La Coruña

Omgångens match: Atlético Madrid – Deportivo La Coruña

En utav sommarens största händelser inom den spanska fotbollen var att brassen Filipe Luis valde att lämna Deportivo för nya utmaningar i Atlético Madrid. Filipe ville vinna titlar, men trots detta så skiljer det endast tre poäng mellan Atlético och Deportivo i dagsläget. Detta är annars en match som Atlético väldigt ofta vinner på Vicente Calderón och trots lagets klena form så står man som favoriter. Atlético Madrid-redaktionens Niclas Boberg och Deportivo-redaktionens Per Juntti berättar lite

Omgång. 15

Lördag:
18.00 Getafe – Villarreal
20.00 Sevilla FC – Almería
22.00 Atlético Madrid – Deportivo La Coruña

Söndag:
17.00 Athletic Bilbao – Espanyol
17.00 Hércules – Málaga
17.00 Mallorca – Racing Santander
17.00 Sporting Gijón – Levante
19.00 Real Zaragoza – Real Madrid
21.00 FC Barcelona – Real Sociedad

Måndag:
21.00 Valencia – Osasuna


Deltagare:
Niclas Boberg, Atlético Madrid-redaktionen
Per Juntti, Deportivo La Coruña-redaktionen


1. Inför säsongen när man pratade om Atlético Madrid så var många överens om att detta var Atléticos chans att haka på Barcelona och Real Madrid i toppen. Men nu, efter att vi har spelat en tredjedel av säsongen, så ser vi Atlético på en åttonde plats i ligan. Endast tre poäng före deras kommande motståndare Deportivo som inför säsongen tippades kring den placering man just nu ligger på. En utav spelarna som då anlände till Atlético, från just Deportivo, var vänsterbacken Filipe Luis. Filipe lämnade galicien för att kunna utmana om fler titlar, men frågan är hur pass nöjd han egentligen är med säsongsinledningen för sin nya klubb. Gjorde Filipe fel i att gå till Atlético? Vad tycker du annars om ditt lags prestationer efter de inledande 14 omgångarna?

Niclas:
- Atlético genomgår en kris för närvarande då tre förluster på en vecka givetvis sätter isg i skallen på spelarna, speciellt som man begår farsartade misstag på egen planhalva. Tio insläppta mål på de fyra senaste matcherna är långt ifrån godkänt, för då hjälper det inte att man har ett anfallspar i världsklass. Inledningen är knappast godkänd för ett lag som har ambition att kvalificera sig till Champions League.

 Hoppas att Filipe Luis får fortsatt förtroende att spela regelbundet och komma in i laget efter sitt svåra benbrott.

Per:
- Jag var en av dem som trodde på Atlético den här säsongen. Värvningarna av Filipe och Godín, två av ligans bästa försvarsspelare, kändes klockrena och när man dessutom fick behålla alla nyckelspelare, kändes det som att Atlético i det närmaste skulle kunna jogga till sig en Champions League-plats och en plats i de sena rundorna av Europa League. Som vanligt blir det ju dock inte som man tänkt sig med Atlético och just nu verkar det väl inte som att Atlético ska mäkta med något av det den här säsongen, vilket jag tycker är grymt tråkigt.
 
Givetvis hade jag hellre sett att Filipe stannade i Deportivo, men jag klandrar honom inte för flytten. Atlético är både en större klubb och ett bättre fotbollslag, om det råder inga tvivel, och han har absolut en större chans till titlar i Atlético än i Deportivo. Jag tycker inte att han gjorde ett misstag som flyttade till Atlético, men jag förväntar mig inte heller att han blir kvar särskilt många säsonger där, om de nu inte börjar ta sig till Champions League på regelbunden basis. Filipe är ämnad för större uppgifter.
 
Som det ser ut nu går det väl knappast att vara annat än nöjd som Depor-fan. En riktigt katastrofal inledning har vänts till något som börjar se extremt lovande ut och förhoppningsvis ska vi slippa den där nedflyttnings-ångesten under resten av säsongen.


2. Deportivo på bortaplan brukar generellt sätt ofta sluta i en förlust och laget har faktiskt bara tagit två segrar utanför Riazor under hela 2010 (i ligaspelet). Mot Atlético Madrid på Vicente Calderón brukar man inte heller prestera särskilt bra. Senast man vann över Atlético var säsongen 1999/00, samma år som man vann ligan. Annars så har man förlorat sju av de senaste åtta mötena nere i huvudstaden mot lördagens motståndare. Rent historiskt så borde ju detta vara en enkel match för Atlético. Eller kan Deportivo skrälla och besegra dem denna gång? Vad tror du om denna match?

Niclas:
- Med Deportivos starka försvarsspel kan man mycket väl ställa till det för Atlético de Madrid som är nere i källaren rent mentalt efter den senaste veckans bakslag.

Per:
- Deportivo är i strålande form och Atlético har sett riktigt risiga ut på sistone - det är klart att Deportivo, med en nypa tur, kan ta hem alla tre poäng. Av två enkla anledningar är jag ändå inte särskilt positiv inför matchen. För det första så har Deportivo, som sagt, inte haft någon större lycka på bortaplan och för det andra känns det som att det borde komma en reaktion från Atlético efter tre klena resultat på raken.


3. Hur ser det ut på spelarfronten? Vilka spelare saknas? Vem tror du kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i denna match?

Niclas:
- Hos Atleti saknas mittfältaren Assunçao som är avstängd efter fem gula kort, även lagets tränare Quique Sánchez Flores är avstängd och laget leds åter av Fran Escribá.
 
Framförallt måste Atléticos försvar skärpa till sig och inte bjuda på dessa hårresande misstag som man gjort på slutet. Klara man av det är mycket vunnet, sedan måste man vara koncentrerade på gästernas fasta situationer, då Depor har tre nickstarka mittbackar.
 
20-årige målvakten David De Gea måste kliva upp ur sitt mentala träska och åter agera som en lovande världsmålvakt som han är!

Per:
- Sjukstugan har nog banne mig inte varit så här tom på hela säsongen, och en efter en börjar spelare komma tillbaka efter den helt brutala hösten som Depor haft med skador. I dagsläget är det bara Míchel, Riki och Juca som fortfarande är skadade. Guardado är frisk igen, men kommer inte att delta mot Atlético eftersom han nyss börjat träna, och även Rubén Pérez missar matchen eftersom han inte får spela mot Atlético på grund av en klausul i lånekontraktet.

Ska Deportivo vinna matchen så krävs det att Tomás klarar av att ersätta Rubén Pérez och att Adrián fortsätter på den inslagna vägen med bra insatser på topp. Mittförsvaret med Colotto, Aythami och Lopo är förstås också extremt viktiga för Deportivo, men där är jag inte ett dugg orolig. Jag utgår ifrån att de tre fortsätter att prestera på topp.


4. Om du hade varit manager för ditt lag, hur hade du då formerat startelvan på lördag?

Niclas:
-                       De Gea
Ujfalusi – Godín – Domínguez - Filipe
                  Mario - Tiago
Reyes                                        Simão
               Agüero - Forlán

Per:
- Aranzubía i målet är självklart helt given, och detsamma gäller backlinjen med Manuel Pablo, Diego Colotto, Aythami, Albert Lopo och Diego Seoane - en av de stora överraskningarna i Depor. De har varit så pass bra på sistone att det vore vansinne att byta ut någon av dem nu. Som pivotes borde Antonio Tomás och Juan Rodríguez få chansen nu när Pérez inte är med och i offensiven hoppas jag verkligen att Jonathan Urreta får spela från start igen efter en mycket förtroendeingivande insats mot Hércules senast. På andra kanten föredrar jag Saúl framför Yves Desmarets eller Pablo Álvarez och på topp har Adrián visat upp en fin form den senaste månaden och borde vara gjuten i en startelva.


5. Slutligen, vad slutar matchen och vilka nätar?

Niclas:
- Tror det blir en tät och målfattig historia och jag hoppas att Atlético verkligen tar tre poäng.
 
2-1 målskyttar Reyes och Agüero samt gästernas Lopo

Per:
- Atlético vinner med 1-0 och Diego Forlán nätar. Oddsen kan inte vara särskilt höga på ett sådant resultat, va?


Tack Niclas och Per för era svar och lycka till i matchen imorgon (speciellt Depor).

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2010-12-10 21:05:38
Author

Fler artiklar om Spanien