Lagbanner
Omgångens match: Atlético Madrid – Espanyol

Omgångens match: Atlético Madrid – Espanyol

De senaste säsongernas möten mellan Atlético Madrid och Espanyol har oftast varit väldigt målrika, där det i slutändan är ett utav lagen som vinner. Inte ett oavgjort resultat på väldigt länge. Espanyol har inlett säsongen väldigt starkt, medan det har gått lite knakigare för Atlético Madrid. Här ger Atlético Madrid-redaktionens Niclas Boberg och Espanyol-redaktionens Pär Isacson lite utav förutsättningarna inför drabbningen på Vicente Calderón under lördagskvällen.

Omgång. 13

Lördag:
18.00 Real Zaragoza – Villarreal
20.00 Sevilla FC – Getafe
22.00 Atlético Madrid – Espanyol

Söndag:
17.00 Hércules – Levante
17.00 Mallorca – Málaga
17.00 Racing Santander – Deportivo
17.00 Sporting Gijón – Real Sociedad
19.00 Athletic Bilbao – Osasuna
21.00 Valencia – Almería

Måndag:
21.00 FC Barcelona – Real Madrid


Deltagare:
Niclas Boberg, Atlético Madrid-redaktionen
Pär Isacson, Espanyol-redaktionen


1. Många anser att Atlético Madrids inledning av denna säsong har varit misslyckad och att en sjätte plats är alldeles för lågt. Men Atlético har redan mött lag som Barcelona, Valencia, Sevilla, Villarreal och Real Madrid, de absoluta topplagen alltså. Framöver så ser schemat behagligare ut för Atlético. För Espanyol så är det helt andra bullar där lagets fjärde placering måste ses som en riktig succé. Men då ska det sägas att katalanerna ”endast” har mött Real Madrid och Villarreal hittills av de tippade topplagen. Vad anser du själv om de första tolv omgångarna och om den närmaste framtiden för ditt lag?

Niclas:
- Kan ju inte säga att jag är nöjd med att se Atlético bara ta en enda pinne mot topplagen, (Valencia borta). Men då var alla matcherna mot topplagen på bortaplan, utom den mot Barcelona. Dessa möten spelades under de första tio omgångarna, ett helt sinnesjukt spelschema. Detta slog hårt mot de rödvitrandiga då man hade ett anfallsspel som inte var sig likt, då Forlán led av en sällan skådad baksmälla efter VM-succén. Lägg därtill att Sergio Kun Agüero var skadad under en stor del av inledningen av säsongen och hans betydelse för lagets offensiv är fundamental. Nu när Forlán och Kun är tillbaka friska och krya märks resultaten direkt, sju mål framåt på de senaste två segermatcherna. Något som gör att Atléticofansen ser framtiden an med stor tillförsikt, speciellt när schemat ser behagligare ut och alla spelare är friska och krya.

Pär:
- Det är helt klart upp till bevis -- Espanyol måste visa att de kan växa med uppgiften. Säsongsinledningen har varit förhållandevis behaglig, vilket gett laget möjlighet att hitta sitt spel och alla unga spelare har fått tid att finna sina roller. Starka hemma men svaga borta är Espanyols mönster som kvarstår från förra säsongen, även om laget nu är ännu starkare hemma och faktiskt något bättre borta. Seger borta mot normalt hemmastarka Mallorca är en skalp som tillsammans med sexmatcherssviten utan poängförlust på hemmaplan stärker självförtroendet. En förändring jämfört med i fjol som lovar gott är att mittförsvaret fungerar även utan Nico Pareja, samt att laget lyckas göra mål och plocka poäng även när spelet inte riktigt flyter.


2. Sällan brukar en match mellan Atlético och Espanyol sluta oavgjort. Tittar man t.ex. på de senaste åtta mötena lagen emellan så har båda lagen fyra segrar vardera. Ifjol på Vicente Calderón så vann Atlético enkelt med 4-0, samtidigt som Espanyol vann lika enkelt hemma på Cornellá-El Prat med 3-0. Vad tror du om lördagsmatchen? Vilket lag kommer att ta hem tre poängaren denna gång och varför? Eller kanske får vi se ett oavgjort resultat för omväxling?

Niclas:
- Atlético kommer att jobba hårt för att vinna mot Espanyol och har man rätt inställning till matchen har man alla förutsättningar och verktyg att gå vinnande ur striden mot de blåvitrandiga. Alla spelare är friska, anfallsduon är i högform, självförtroendet är på topp och spelarna ser möjligheten att avancera ytterligare i tabellen.

Pär:
- Jag tror på undantaget den här gången. Det är två lag med stor respekt för varandra som är väl medvetna om de senaste svängdörrsmötena. Atlético har förstås hemmaplansfördelen, men jag tror att Espanyol kan kämpa sig till en poäng, mycket tack vare Kameni i målet som verkar vara i storslag.


3. Hur ser det ut på spelarfronten? Vilka spelare saknas? Vem tror du kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i denna match?

Niclas:
- Som jag tidigare nämnt har Quique Sánchez Flores i stort sett alla spelare till sitt förfogande och nu gäller bara att man är fokuserade på den stundande uppgiften till 100 procent. De enda två spelarna som inte är helt redo för spel, trots att de är friskförklarade är målvakten Sergio Asenjo och den 18-årige anfallaren Borja som båda har kommit tillbaka efter sina korsbandsoperationer. Sedan hoppas jag innerligt att vi får se Teixeira Vitienes som ska döma matchen inte får huvudrollen som han fick i den senaste omgången mellan Getafe och Zaragoza! Verka utan att synas verkar inte finnas som en hörnsten i den spanska domarutbildningen...

Pär:
- Ivan De la Peña saknas alltid i Espanyol. Den här veckan saknas även mittbacken Victor Ruiz, Corominas, David Garcia och Duscher. Ruiz är den enda av dessa fyra som skulle vara given i startelvan.


4. Om du hade varit manager för ditt lag, hur hade du då formerat startelvan?

Niclas:
-                    De Gea
Ujfalusi - Godín - Perea - Filipe
              Mario - Tiago
Reyes                                  Simão
            Agüero - Forlán

Pär:
- Min startelva:

Kameni; 

Javi Lopez - Amat - Forlín - Didac Vila;

Javi Marquez - Baena;

Luis Garcia - Verdú - Callejón;

Osvaldo


5. Slutligen, vad slutar matchen och vilka nätar?

Niclas:
- Atlético vinner med 3-0 efter mål av Forlán, Agüero och Godín.

Pär:
- Tror på en underhållande 1-1-match, där lågoddsarna står för målen: Osvaldo för Espanyols del och Agüero för Atléti.


(extra fråga)

Vilka vinner El Clásico och varför?

Niclas:
- Atléticos president Cerezohade ett skönt svar på den frågan till några spanska journalister. Jag hoppas att inget lag vinner, för det enda laget jag bryr mig om är Atlético de Madrid! Så det blir ett kryss som svar då...

Pär:
- Giganternas kamp i el clásico blir extra intressant den här gången tack vare Mourinho. Båda lagen imponerade i Champions League i veckan, men jag tror att Barça drar det längsta strået och vinner med uddamålet.


Tack Niclas och Pär för era svar och lycka till i matchen!

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2010-11-26 14:13:00
Author

Fler artiklar om Spanien