Lagbanner
Omgångens match: Sevilla FC – Atlético Madrid

Omgångens match: Sevilla FC – Atlético Madrid

Stormatcherna avlöser varandra och denna omgång så möts två målglada lag i Sevilla FC och Atlético Madrid. Matchen spelas på Ramón Sánchez Pizjuán med matchstart klockan 17:00 under söndagen. Sevilla-redaktionens Ola Selby och Atlético Madrid-redaktionens Niclas Boberg ger oss förutsättningarna inför helgens drabbning.

Omgång. 6

Lördag:
18.00 Real Zaragoza – Sporting Gijón
20.00 Real Sociedad – Espanyol
22.00 Valencia – Athletic Bilbao

Söndag:
17.00 Almería – Málaga
17.00 Getafe – Hércules
17.00 Osasuna – Levante
17.00 Sevilla FC – Atlético Madrid
17.00 Villarreal – Racing Santander
19.00 FC Barcelona – Mallorca
21.00 Real Madrid – Deportivo


Deltagare:
Ola Selby, Sevilla-redaktionen
Niclas Boberg, Atlético Madrid-redaktionen


1. Den första managern för säsongen att få sparken blev Antonio Àlvarez efter förra veckans nederlag mot nykomlingarna Hércules. Ersättare till Àlvarez blev den förre Mallorca-managern Gregorio Manzano. I Atlético Madrid så ser läget lite ljusare ut. I helgen som gick så vann man med 1-0 mot Real Zaragoza och laget ligger för tillfället på en femte plats. Vad anser du om inledningen av säsongen för ditt lag?

Ola:
- Sådär inledning måste jag säga. Uttåg ur Champions League och enda segern på hemmaplan hittills kom mot Barca i Supercup-finalen. Bland spelarna har det varit stor brist på rätt inställning och framförallt hjärta. Man ska älska att spela för Sevilla och dra på sig tröjan, man ska inte tycka att det är jobbigt och gömma sig.

Annars har bortaspelet varit okej med 2 segrar av 3 möjliga. Men som helhet har det varit på tok för dåligt på samtliga fronter. Hoppas på förbättring med Manzano, framförallt på själva lagspelet och hemmaspelet.

Niclas:
- Jag är nöjd med inledningen av säsongen, då man har vunnit de matcher man skulle vinna, nämligen mot Sporting, Bilbao och Zaragoza. Man var nära att snuva Valencia på ytterligare två pinnar, då fladdermössen kvitterade i slutet och en förlust mot ett storspelande Barcelona är ingen skam. 10 poäng efter fem omgångar är helt ok och bara tre pinnar från serieledning. Speciellt som man hade Kun Agüero skadad, ja han spelade mot Barca. Men det var ju inte så smart med facit i hand. Han missade ju matchen mot Los Ché bara några dagar efteråt.

Framförallt har Quique Sánchez Flores fått ordning på försvarsspelet som är klasser bättre än hur det såg ut vid samma tid förra året. Nyförvärvet Diego Godín har kommit in i laget utomordentligt snabbt och bra, tyvärr är han skadad och inte med mot Sevilla. Vårt andra försvarsnyförvärv debuterade i helgen som gick mot Zaragoza och Filipe Luis fick en flygande start då han assisterade till Atléticos matchvinnade mål mot jumbon Zaragoza.


2. Sevilla mot Atlético Madrid är en match som de senaste säsongerna har varit väldigt oviss på förhand. Sällan brukar en match mellan dessa två lag sluta med ett oavgjort resultat och ofta brukar lagen turas om att vinna. Vad tror du om matchen på söndag?

Ola:
- Atletico känns såklart lite som favorit. De har fått en bra start på säsongen, vilket Sevilla verkligen inte har fått. Dessutom är Sevilla inte bra på hemmaplan nuförtiden. Hjärtat säger att Sevilla vinner men huvudet tror mer på oavgjort som bäst för Sevilla.

Niclas:
- Sevilla hade övertag på Atlético den förra säsongen och nu är det dags att ta revansch mot Andalucierna, både för ligaförlusterna och finalförlusten i Copa del Rey. Matcherna mellan Sevilla och Atlético har ofta en tendens att bli heta drabbningar där korten haglar i takt med det allt tuffare spelet. Därför är det dags för Madridlaget att vinna den här gången, speciellt som Sevilla går igenom en minikris och ett tränarbyte. Manzano med ett förflutet i Atlético de Madrid kan knappast åstadkomma underverk på en vecka och pressen ligger på hemmalaget som måste framåt och det gynnar ett kontringsstarkt Atlético de Madrid.


3. Hur ser det ut på spelarfronten? Vilka spelare saknas? Vem tror du kan vara skillnaden mellan vinst och förlust?

Ola:
- I nuläget är det svårt att säga vilka som saknas i Sevilla till matchen då det ändras mycket från dag till dag. Men om man ser på säsongsstarten kan Perotti och Negredo bli avgörande i Sevillas favör. Och kanske även Caceres som med Escudes hjälp kan få stopp på Aguero och Forlan.

Niclas:
- Som jag tidigare nämnt så är mittbacken Diego Godín knäskadad och missar matchen på söndag liksom avstängde José Antonio Reyes som inte får spela mot sin moderklubb. Sedan tidigare är målvakten Sergio Asenjo och anfallaren Borja långtidsskadade efter sina korsbandsoperationer. I övrigt har S Flores hela truppen till sitt förfogande.


4. Om du hade varit manager för ditt lag, hur hade då formerat startelvan på söndag?

Ola:
-
Palop
Konko, Caceres, Escude, Dabo
Navas, Zokora, Cigarini, Perotti
Fabiano, Negredo

Niclas:
-
De Gea
Ujfalusi - Perea - Domínguez - Filipe
Mérida - Assuncao - Tiago - Simão
Forlán - Agüero


5. Slutligen, vad slutar matchen och vilka nätar?

Ola:
- 2-1 Sevilla. Caceres & Fabiano för Sevilla och Forlan för Atletico.

Niclas:
- Atlético vinner med 2-1 efter mål av Forlán och Agüero. Fabiano tröstmålar för hemmalaget...


Tack Ola Selby och Niclas Boberg för er medverkan.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2010-10-01 13:47:43
Author

Fler artiklar om Spanien