Lagbanner
Psykspelet

Psykspelet

Det tog två säsonger av idel vänliga ord, hyllningar och glädje innan vinden vände och Familjen Barcelonas stöttepelare började att skälva i grunden.
Det började lite försiktigt med snack om en tunn och skadekänslig trupp och det fortsatte med Zlatan Ibrahimovic och dennes ständiga offentliga påhopp.
Barca och Pep började att försiktigt bemöta kritiken offentligt innan situationen hade runnit dem ur händerna. Sedan dess har det konstant blåst runt Pep Guardiola. Har det inte varit Zlatan så har det varit Raiola eller Mourinho. Pep har försökt att inte bemöta kritiken annat än vänskapligt och intetsägande som vanligtvis är kotym men man har sett irritationen som tidigare inte funnits där. Pep är helt klart ur balans och kanske Barca också. Trots det hänger man med bra i ligaspelet och man är nu framme vid vägskälet där man antingen tar över serieledningen eller ser den gå förlorad (för alltid?). Och det vet också José Mourinho

Medan Barca mer eller mindre lagt locket på passar Mourinho på att psyka sina motståndare mer och mer och kanske mest genom att inte uttala sig om Barcelona alls. Senast i raden:
- Jag tackar Gud för att han inte gav mig ödmjukhet. Den egenskapen är inte bra för nånting.

Ett kaxigt uttalande som Mourinho naturligtvis vet retar upp sina motståndare. Och det funkar ju så länge portugisen är en vinnare, vilket han alltid hitills varit, och förmodligen alltid kommer vara.
Och han har ju lett sina lag till framgångar på Camp Nou förut om man säger så. Eller som Mourinho själv säger:
- Camp Nou kommer aldrig förlåta mig för att jag förstörde deras chanser att vinna Champions Leauge på Bernabeu.

Och Mourinho har rätt. Lyckas Barca hålla fokus på matchen och inte Mourinho ska laget kunna ta tillfällig revansch men den skada som Mourinhos lag tidigare åsamkat Camp Nou kommer fortsätta svida ändå. Ska Barca ta total revansch krävs än mer. Den dagen Mourinho faller, och det är många inte minst i Katalonien som väntat länge, då kommer han göra det tungt. Men frågan är bara hur det ska ske?

På måndag kommer portugisen till Camp Nou. Då får vi se om Barca tar ett första steg på vägen i att bemästra José Mourinho.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-11-23 21:17:45
Author

Fler artiklar om Spanien