Lagbanner
Såja!

Såja!

Sist ut av alla hyllningar till herrar Rosenberg och Kennedy måste vara jag men jag anser mig också vara en av dem som följt de bägge svenskarnas framfart närmst de senaste veckorna.
Det är med stor glädje jag ser att ligans störste målsumpare Markus Rosenberg äntligen fick näta. Visserligen vet jag inte om Markus fick målet mot Real Madrid till sist men det var ju å andra sidan inte så mycket hans förtjänst. De båda målen mot Osasuna tror jag Rosenberg är mer nöjd och det visar att han är bra på att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle. Problemet hitills har varit att han sumpat för mycket men det ska det bli ändring på nu hoppas jag.

Kennedy öppnade också målskyttet på ett imponerande sätt med en frispark som inte gick av för hackor. Har det någonsin hänt förut att två svenskar gjort mål i samma match i La Liga och i samma lag samt tre tillsammans? "Svenskarna ledde Racing till seger". En rätt skön rubrik i Marca ändå...

***
Raúl och Guti - två legender i Real Madrid - lämnade La Liga till förmån för utlandet i höstas. Deras facit i helgen:
Raúl spelade hela matchen när hans Schalke förlorade igen. Tyskarna ligger nu på nedflyttningsplats och det kan ingen vara nöjd med även om Raúl själv gjort en okej insats.
Guti byttes ut efter 70 minuters spel när Besiktas besegrade Sivaspor. Även Guti kommer undan med hedern i behåll i ett lag som ligger i topp i Turkiet.

***
En månad till el clásico och nedräkningen har redan börjat. Detta möte kommer bli det jämnaste och medst ovissa på många år och det märks också i förhandssnacket. Spelare och ledare har redan börjat uttala sig och jag tror att detta kan bli det bästa trash talken på år och dar.

Xavi går idag ut och säger att han inte skulle njuta lika mycket av fotboll om han spelade i Real Madrid medan hans sportchef Zubizarreta får uttala sig om att det inte är rätt läge att diskutera el clásico redan nu när Köpenhamn väntar i Champions Leauge.

Och då har Mourinho inte ens börjat prata ännu...

***
Betis, Celta och Rayo toppar Segundan nu. Kanske läge att avsluta ligan redan nu för oj vad kul det skulle vara att återse de tre i Primeran igen.
Real Betis har iallafall toppat greppet och med imponerande 4-0 mot just Rayo leder man nu ligan med fyra poäng. Sevilla är förvarnade...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-11-01 20:11:01
Author

Fler artiklar om Spanien