Lagbanner
Säsongen som gått - Athletic

Säsongen som gått - Athletic

Spanienredaktionen tar pulsen på Primeralagen

Peder Westerberg, Redaktör Athletic:

Hur skulle du vilja summera Athletic höst? Vad har varit bra/dåligt?
- Överlag har Athletic gjort det bra och till det positiva hör givetvis målfabrikationen och det stundtals lysande spelet från Iraola, Gurpegui, Llorente, Muniain och Aurtenetxe. Till det negativa är givetvis det normalt så starka försvarsspelets kollaps i allt för många matcher. Javi Martinez, San Jose, Toquero och Susaeta har underpresterat i mina ögon och har också fått värma bänk på sista tiden.

Före ligan tippade Spanienredaktionen Athletic på plats sex. Vad säger du om det och hur ter sig det tipset idag?
- Jag tycker det stämmer bra, det är några matcher kvar innan serien vänder och Athletic har ett ganska "lätt" spelschema och bör kunna klättra några placeringar tills dess.

Laget ligger runt Europa Leageustrecket. Fizar baskerna en EL-plats till sist? Vad talar för/mot?
- Jag tror nog att man gör det och får bara Llorente vara skadefri kan det kanske kanske leda till en CL plats. Mer som talar för är givetvis jämnheten bakom de två, känns som det finns 8-9 lag som har möjligheten att ta hand om europaplatserna men då måste Athletic börja vinna mot lag som Sevilla, Valencia, Villarreal och Atletico.

Kommer Athletic förstärka under Silly Season eller rent av tappa någon tongivande?
- Som det ser ut nu kommer inga spelare varken lämna eller ansluta till truppen trots ivrigt skrivande från alla medier om att Llorente ska till Madrid. Kan inte i min vildaste fantasi se Athletic släppa lagets viktigaste spelare mitt i säsongen och kan inte heller se Llorente själv lämna den Baskiska skutan med nån form av respekt kvar till laget eller fansen. 

Lagets bästa prestation under hösten, vilken var det? 
- Måste nog nämna andra halvlek mot Espanyol som säsongens prestation, 0-1 underläge och uselt spel ifrån första halvlek där man sen kliver ut som ett nytt lag under andra halvlek.Man vänder matchen efter att Llorente kvitterat på nick  och när sen David Lopez knorrar in en underbar frispark till 2-1 går hela San Mames bananas. underbart helt enkelt!

Något annat du vill tillägga?
- Egentligen har det väl redan diskuterats en del men måste bara nämna något om ligan och Real  Madrids & Barcelonas överlägsenhet. Är det inte ändå så att man skjuter sig lite själva i foten när man köper upp motståndarlagens bästa spelare hela tiden? Vem vill betala för att se en liga som redan är avgjord innan den startar? Hade det inte varit roligare att se spelare som Canales eller Pedro Leon på plan istället för  på läktaren eller bänken(OBS bara ett exempel)?
Kanske dags för en egen liga utan de två eller? 

Spanienredaktionen tackar Peder Westerberg och önskar honom och Athletic lycka till 2011.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-28 20:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien