Lagbanner
Säsongen som gått - Barcelona
Vad kan stoppa Barca?

Säsongen som gått - Barcelona

Spanienredaktionen tar pulsen på Primeralagen. Härnäst Barcelona.

Mattias Klint, Redaktör Barcelona:

Hur skulle du vilja summera Barcelonas höst? Vad har varit bra/dåligt?
- Det började inget vidare. Trögt spel av spelare som inte såg motiverade ut för fem öre fick en att tro på en mindre lyckad säsong. Men så hände något. Fråga mig inte vad. Helt plötsligt började matcherna se betydligt enklare ut och efter 5-0 hemma mot Sevilla har topprestationerna avlöst varandra på löpande band. Bäst under hösten? Egentligen varenda match från Sevilla-drabbningen och framåt. Fast 5-0 i el Clásico på Camp Nou slår det mesta. Den absolut bästa match jag sett Barcelona göra någonsin och det har blivit en del matcher genom åren. Till det sämsta? På planen och bland spelarinsatserna finns det ingenting att klaga på. Däremot har spelet utanför mellan Laporta och Rosell blivit ganska tröttsamt att lyssna på.
 
Före ligan tippade Spanienredaktionen Barca på plats tre. Vad säger du om det och hur ter sig det tipset idag?
- Tyckte motiveringen att placera Barça på tredjeplats var direkt dålig. Att placera ett lag som trea för att vara annorlunda, eller hur nu motiveringen löd, tycker jag inte håller. Så enkelt är det med den saken. Även om jag inte heller själv trodde att laget skulle gå så pass bra som nu blivit fallet tycker man att det borde vara självklart att Barcelona åtminstone är tvåa i Spanien.
 
Laget leder ligan men jagas av Real Madrid. Håller Blaugrana undan? Vad talar för/mot?
- Före säsongen tippade jag faktiskt Real Madrid som segrare med motiveringen att Barcelona hade för tunn trupp. Med unga spelare som levererar och en trupp som verkar hålla för skador ser jag dock ljuset i tunneln. Och med det sagt så följer här tre argument som talar för respektive emot Barça-seger. För: Att Barcelona är en sammansvetsad enhet, ordinarie startelva är på pappret bäst i världen och tack vare det betydande inslaget av egna produkter är det många som brinner lite extra för klubben. Emot: Mourinho, en Ronaldo i storform och hypotetiska skador på nyckelspelare.
Ganska självklara argument egentligen.
 
Kommer Barca förstärka under Silly Season eller rent av tappa någon tongivande?
- Afellay kommer ansluta från PSV och är klar för spel vid årsskiftet. En bra förstärkning om du frågar mig då han påminner om en lite sämre version av Iniesta det vill säga att han kan lira både på mittfält och i anfallet. Thiago, från Barça B, som varit med a-laget en del kommer med all sannolikhet också att flyttas upp på permanent basis.
Några spelarförluster verkar inte vara aktuellt. Tror knappt att jag läst något rykte där man kunnat finna ett uns av substans.
 
Lagets bästa prestation under hösten, vilken var det?
- Ganska sjävklart va? Barcelona-Real Madrid 5-0.
 
Något annat du vill tillägga?
- När nu tillfälle ges vill jag passa på att hylla Espanyol-publiken. Iniesta fick ett varmt välkomnande på Cornella el Prat och samtliga åskådare ställde sig upp och klappade unisont när den bleke väl byttes ut. Det är sådana ögonblick man vill uppleva och det är vid just sådana ögonblick som fotbollen är som bäst.

Spanienredaktionen tackar Mattias Klint och önskar Barcelona lycka till 2011.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-26 12:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien