Lagbanner
Säsongen som gått - Hércules
Hércules ångar på som nykomling

Säsongen som gått - Hércules

Spanienredaktionen tar pulsen på Primeralagen

KP Nilsson, Redaktör Hércules:

Hur skulle du vilja summera Hércules höst? Vad har varit bra/dåligt?

- Hércules har varit ett överraskande lag under hösten med segrar över t ex Barcelona och Sevilla. Det har varit kul att under hösten följa "skräll laget", Hércules, som det gått mycket upp och ned för. Från vinst mot Barcelona till förlust mot Valencia och efter det så blev det oavgjort mot Zaragoza. Ojämnheten från match till match känns som något Esteban Vigo får fixa till nästa år. 

Före ligan tippade Spanienredaktionen Hércules på plats 15. Vad säger du om det och hur ter sig det tipset idag?
- I nuläget så ligger Hércules på en tolfte-plats och innan säsongen tippade Spanien-redaktionen Hércules på en femtonde-plats. Då var det mycket snack om att Spanien-redaktionen överskattat nykomlingen, men när ungefär halva säsongen är spelad så kan man säga att det inte riktigt är så. Det är fortfarande en massa matcher kvar att spela och jag tror att Hércules halkar ner några placeringar och slutar på runt en femtonde-plats.

Laget ligger som nykomling i mitten av tabellen. Håller man fast vid den placeringen eller vad sker? Vad talar för/mot?
- Jag tror Hércules klarar av att hålla sig kvar i mitten av La Liga. Deras tolfteplats kanske ryker men någonstans lite längre ner i tabellen tror jag att Hércules klarar av att avsluta säsongen på. Den största orsaken varför de inte skulle klara sig kvar på samma placering är främst Drenthe, Drenthes kvicka fötter är mycket viktiga i Hércules spel och jag undrar hur bra de klarar sig en månad utan dem. En annan sak kan tala mot är den täta botten, om Hércules förlorar två matcher så är de troligen med i bottenstriden igen.  Det som talar för måste vara Hércules offensiv med Trezeguet, Valdez och Drenthe. När alla tre är på planen och i form så ska alla motståndare akta sig. 

Kommer Hércules förstärka under Silly Season eller rent av tappa någon tongivande?
- Det har ryktats om att Fiorentina vill ha Hércules bästa målskytt, David Trezeguet, men han har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt och man får bara hoppas att han fullföljer det. Anthony Annan är ett namn som kanske främst förstärker Hércules som defensiv mittfältare, kampen om Annan är hård och om Hércules klarar av striden det återstår att se. Om Hércules skall förstärka något så borde det vara defensiven och mittfältet. 

Lagets bästa prestation under hösten, vilken var det?
- Lagets bästa prestation under hösten var när Hércules mot alla odds kom till Camp Nou i La Ligas andra omgång och marscherade in utan någon som helst respekt för Barcelona och slog Barcelona med 2-0. Den stora nyckeln till vinsten var en revansch sugen Nelson Valdez och att Hércules defensiv hade turen på sin sida. 

Något annat du vill tillägga?
- Det som lett Hércules upp i La Liga måste vara lagandan. Den rutinerade Rufete konkurrerar med Kiko Femenia om mittfälts-rollen på högerkanten. Ändå så ropar Rufete på Kiko och dirigerar honom m.m. efter en massa fel slagna bollar. Tillslut så slår Kiko fina bollar till sina lagkamrater och börjar visa sin tekniska sida. Klippet finns här.

Spanienredaktionen önskar KP Nilsson och Hércules lycka till 2011.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-28 10:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien