Lagbanner
Säsongen som gått - Málaga
Säsongen började bra på Solkusten men vad hände sen?

Säsongen som gått - Málaga

Spanienredaktionen tar pulsen på Primeralagen.

Robert Johansson, Redaktör Málaga:

Hur skulle du vilja summera Málagas höst? Vad har varit bra/dåligt?
- Omtumlande. Málaga inledde säsongen positivt då man öste in mål mot egentligen alla motstånd. Sen föll allt med att man hade på tok för svåra hemmamatcher inledningsvis. Målkalas och segrar på bortaplan varvades med förluster mot Valencia, Sevilla, Villarreal och Real Madrid på hemmaplan och vips vad självförtroendet borta. Just nu är det mesta nattsvart och degraderingspositionen är högst välförtjänt. Försvaret imponerar inte på någon och jag gissar att shejken smider planer på att förändra det. Vi har redan sett honom agera. Då genom att byta ut Ferreira mot Pellegrini. Om det var bra eller dåligt återstår att se.
 
Före ligan tippade Spanienredaktionen Málaga på plats 13. Vad säger du om det och hur ter sig det tipset idag?
- I och med att jag var med och tippade kan jag väl inte säga annat än att det kändes realistiskt och faktiskt fortfarande borde göra det. Málaga hade klarat sig kvar med minsta möjliga marginal förra året, egentligen som ett bättre lag redan då, och värvat nytt och spännande inför denna. Alla förutsättningar att ligga strax under tabellens mitt fanns...och finns. Men nu blir det tufft.
 
Laget ligger på nedflyttning i dagsläget. Åker Málaga ut när ligan summeras i vår? Vad talar för/mot?
- Jag tror Pellegrini och shejkens plånbok grejar situationen. Säkerligen med minsta möjliga marginal även i år. Att åka ur skulle omkullkasta det mesta och det får bara inte hända. Det som talar för Málaga är att man redan mött de flesta topplagen på hemmaplan och därför bör få en ganska lugn resa hemma på La Rosaleda i vår.
 
Kommer Málaga förstärka under Silly Season eller rent av tappa någon tongivande?
- Maresca och Demichelis sägs redan vara klar och troligen också Gijóns José Ángel. Sedan ryktas det om Baptista. Shejken skyr som sagt inga medel.
Tappar vi någon är det för att de inte platsar, ingen annan orsak.
 
Lagets bästa prestation under hösten, vilken var det?
- Zaragoza borta. Fem mål på nära halvtimmen. Då var det poesi att vara Málagasupporter.
Att man sedan höll på att slarva bort matchen ändå är en annan historia.
 
Något annat du vill tillägga?
- Shejken har utlovat att Málaga ska bli ett topplag i Europa men många tvivlar vad för slags hobby fotbollen egentligen är för honom. Ska bli intressant att se hur han agerar om Málaga skulle åka ut. Överger han båten då? Tills dess måste vi supportrar lita på att han ger 100% för klubben.

Spanienredaktionen tackar Robert Johansson och önskar Málaga lycka till 2011.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-26 18:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien