Lagbanner
Säsongen som gått - Real Sociedad

Säsongen som gått - Real Sociedad

Spanienredaktionen tar pulsen på Primeralagen

Henrik Leibratt, Redaktör Real Sociedad:

Hur skulle du vilja summera Real Sociedads höst? Vad har varit bra/dåligt?

- Hösten har varit en positiv överraskning. För att vara en nykomling har Erreala ändå bara haft två matcher då de klappat ihop totalt, och en av dem var mot Barcelona. Hemmalaget har varit väldigt starkt. Dock är jag inte helt nöjd med passningsspelet som laget presterat, det känns som om taktiken är att spela rakt och fysiskt och ibland går det ut över spelkvalitén. Som vanligt har Xabi Prieto varit genomgående bästa spelare.
 
Före ligan tippade Spanienredaktionen Real Sociedad på plats 12. Vad säger du om det och hur ter sig det tipset idag?
- Tipset kändes realistiskt på förhand, och jag tycker att allt inom topp tio vore en stor överraskning.
 
Laget ligger som nykomling och slåss om Europa Leagueplatser. Fixar Sociedad det till slut eller sjunker man i tabellen? Vad talar för/mot?
- Tyvärr tror jag det blir mycket tufft för att laget att hålla samma goda form säsongen ut. Truppen är ganska tunn och om laget drabbas av ett par skador under våren har jag svårt att se hur laget skulle kunna vara med och slåss om Europaplatser. Lagets spelstil talar dock för att man ska kunna klara sig ifrån riktigt ordentliga formdippar under våren. Det raka, enkla spelet kan spelarna utantill och man spelar med stora marginaler. Det är ett gäng som kämpar i 90 minuter och det gör att jag tror att man kommer hålla sig på gott avständ från nedflyttningsstriden.
 
Kommer Real Sociedad förstärka under Silly Season eller rent av tappa någon tongivande?
- Jag har svårt att se att speciellt mycket kommer hända under vinterns transferfönster. Det har ryktats en del om Greizmanns vara eller icke vara i klubben men Sociedadsupportrar kan nog lungt fira jul i förvissningen att fransosen i vilket fall stannar till sommaren.
 
Lagets bästa prestation under hösten, vilken var det?
- Självklart var höstens bästa prestation i derbyt mot Athletic. La Real gjorde kanske inte sin spelmässigt allra bästa matchen men sättet på hur de utmanövrerade sina konkurrenter från Bilbao lär ge ett inre lugn och ett självförtroende som kan hålla iallafall tills nästa baskderby i vår.
 
Något annat du vill tillägga?
- Jag skulle vilja tillägga att det känns fantastiskt att mitt kära Real Sociedad återigen huserar i Primeran, där de hör hemma. Det kändes inte som en framgång när vi gick upp igen, det var bara en stor lättnad. Nu bygger vi upp något stort från grunden med många unga spelare från de egna leden. De kommande åren kan bli kul för alla oss Txuri Urdinfans!


Spanienredaktionen önskar Henrik Leibratt och Real Sociedad lycka till 2011.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-27 20:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien