Lagbanner
Säsongen som gått - Sevilla
Sevilla har det tungt

Säsongen som gått - Sevilla

Spanienredaktionen tar pulsen på Primeralagen.

Ola Selby, Redaktör Sevilla:

Hur skulle du vilja summera Sevillas höst? Vad har varit bra/dåligt?
- Sevillas höst har varit minst sagt hemsk. Det började illa med Champions League-debaclet och har sedan fortsatt gå utför med Alvarez uttåg och sedan Manzanos oförmåga att få in kontunitet i laget. Men det största problemet har varit spelarna. Dålig inställning är bland det värsta jag vet. Hur man kan vara omotiverad inför 45.000 galna Sevillistas som aldrig slutar stötta, det kommer jag aldrig förstå. Vad har varit bra? Fansen. Några spelare. That's it. Men de senaste matcherna har laget visat bra inställning, kan vi fortsätta så kommer vi klättra i tabellen. Det finns hopp!

Före ligan tippade Spanienredaktionen Sevilla på plats fyra. Vad säger du om det och hur ter sig det tipset idag?
- Tycker det var ett bra tips att vi skulle komma 4. Känns rimligt. Men det kommer vi inte komma i år, vi är redan för långt efter. Jag hoppas vi kan nå Europa League åtminstone.

Laget har tappat friskt i ligan och ligger nu i mitten. Kommer Sevilla resa sig och ta en Europaplats? Vad talar för/mot?
- Ja det kommer vi. Vad som talar för är hur det har sett ut de senaste matcherna. Det har brunnit i spelarnas ögon och vi har spelat som ett lag. Vad som talar emot är hur det har sett ut hela säsongen fram tills dess. Vi måste kriga tillsammans!

Kommer Sevilla förstärka under Silly Season eller rent av tappa någon tongivande?
- Vi kommer inte tappa någon tongivande, det är jag helt säker på. Kanske kommer vi förstärka. Vi skulle behöva försvarare eftersom försvaret har varit under all kritik. Caceres har varit duktig men varken Alexis eller Escude håller längre. Sedan tycker jag vi behöver en kvick anfallare och en passningsskicklig innermittfältare.

Lagets bästa prestation under hösten, vilken var det?
- Kanske 3-1 segern mot Atletico Madrid på hemmaplan. Eller kanske 2-2 matchen mot Dortmund för drygt 1 vecka sedan. Någon av dessa tycker jag.

Något annat du vill tillägga?
- Att Sevilla har haft det tungt hela säsongen. Men vi är Sevilla F.C och vi kommer alltid tillbaka!!

Spanienredaktionen önskar Ola Selby och Sevilla lycka till 2011.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-27 10:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien