Lagbanner
Sevilla tog sig i kragen

Sevilla tog sig i kragen

Efter det minst sagt fiaskoartade ligaspelet tog sig Sevilla igår samman och avancerade i Europa Leauge. Och det var ingen lätt match ska gudarna veta.
Tyska ligasuveränen Borussia Dortmund med min egen favorit Mats Hummels i försvaret som till varje pris var tvugna att vinna.

Tyskarna tog också ledningen tidigt, tappade sedan men kom igen. När det återstod 40 minuter av matchen var ställningen 2-2 och ett mål från Bundesligas bästa lag skulle ta tyskarna vidare. Det blev någon halvchans för Dortmund, inte minst genom Spanienaktuelle Lucas Barrios, men på det stora hela bet Sevilla ihop och kunde efter mycket slit avancera med Borussia får säga tack och hej.

Avancemanget var precis vad Sevilla behövde. Många sköna kulor kommer rulla in samtidigt som laget fortfarande har en titel att kämpa om. Och att slå ut Borussia som faktiskt är seriesuverän i Europas kanske hetaste liga just nu är riktigt starkt.

Gregoriano Manzano tror också att ligaspelet kommer förbättras i och med avancemanget.
- Det här var en moralinjektion för hela laget.

Låt oss hoppas på det. La Liga behöver ett lag som Sevilla i toppen.

***
För övrigt varvar bloggen ned i varv som ni kanske har märkt. Jul och nyår närmar sig och med det lite välförtjänt ledighet. Därför åker jag bort från elitfotbollen, upp mot de norra delarna av landet. Ingen jul som inte är extra vit.

På snart återhörande. Om inte annat God Jul och Gott Nytt År!
Feliz Navidad y Prospero Año Nuevo!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-16 08:18:18
Author

Fler artiklar om Spanien