Skottland - Spanien 2-3
Llorente avgjorde igen och blir mer och mer viktig för La Selección

När allt såg klart ut sprattlade Skottarna plötsligt till med två mål men till sist stängde Fernando Llorente matchen med sitt avgörande i en onödigt spännande match.

Matchen på Hampden Park blev dramatisk när Spanjorerna slutade spela vid en ledning med 0-2. Skottarna tog genast fasta på situationen och hade det inte varit för Llorentes avgörande tio minuter före slutet hade detta varit något av ett fiasko. Istället tar Spanien nu kommandot i EM-kvalgruppen och vägen mot Ukraina/Polen ligger öppen. David Villa passade också på att (igen) tangera Raúls målrekord i landslaget och det är bara en tidsfråga innan Barcelonaspelaren är nummer ett. Nog så.

Skottland gjorde en mycket bättre match än vad man på förhand kunnat förvänta sig, det ska sägas, men det var ändå La Roja som förde spelet. Precis som trott. Ramos, Silva och Villa hade några halvchanser i första halvleken men mer än så blev det inte innan Spanien fick en straff sedan Whittaker tagit med handen (gult kort). David Villa satte säkert bollen i mål från elva meter och Raúls rekord tangerades samtidigt som allt gick fortsatt enligt plan.

I den andra halvleken gjorde Iniesta 0-2 efter endast tio minuter och med det tog spanjorerna siesta. För endast tre minuter senare nickade Naismith in 1-2 bakom ett slummrande Spanien och Casillas kunde bara konstatera att han inte skulle få hålla nollan på denna för honom känslosamma arena. Och inte nog med det. Tio minuter senare stänker Piqué in bollen i eget mål när han ska bryta en passning mot Miller. 2-2 och i detta läge en poäng till Skottland som med största effektivitet (och tur) utnyttjade Spaniens självsäkerhet.

La Roja samlade dock ihop sig och tio minuter från slutet kunde inhopparen Llorente sätta tån på bollen efter ett stort förarbete från Capdevila. 2-3 och faktiskt starkt att kunna resa sig på sju och starta upp motorerna på nytt. Fernando Llorente har visat sig vara oerhört nyttig på topp för La Selección som nu kan gå i idé för 2010 som Världsmästare. EM-kvalgruppen toppar La Roja och EM ska inte vara några problem. Kvar av året återstår endast en vänskapsmatch mot Portugal i november. Tills dess...