Igår fick vi lära oss tre saker om fotboll:
1. Hur orättvis den kan vara.
2. Hur jävla usla spanska domare är.
3. Att skrällar fortfarande förekommer.

För hur lite imponerad jag än var i Mes que una liga över Córdobas 2-0 på Racing i den första matchen i Copa del Reys sextondelsfinal så fick den ändå otrolgit större betydelse än jag kunnat tro. Returen igår var nämligen inget annat än en attackorgie från Santanderlagets sida. Chans efter chans skapades av Munitis, Kennedy och Rosenberg med vänner för att ta i kapp tvåmålsunderläget. Och det skulle visa sig vara lyckosamt.

Det som först var en avslagen cupmatch blev en dramatisk tillställning när bland annat Kennedy Bakircioglü målade och matchen gick till förlängning efter 2-0 och 2-2 totalt. Ett resultat Córdoba ska vara mycket nöjda med. Väl i förlängningen gjorde Racing också 3-0 och det mesta talade för att allt var avgjort då andaluserna gick på knäna efter 120 minuters försvarande. Men vad händer? Jo Córdoba får straff. En otroligt billig dessutom! Delgado Ferreiro tvekar inte en sekund när Christian blir träffad i magen av ett inlägg, trots att domaren står max en meter därifrån. Inte bara att tufft domslut utan också ett inkompetent och ett hån mot sporten.

José Juan Luque gör sen inget misstag och i den allra sista sekunden av extratiden går straffen i mål. Slutställning 3-3 totalt och Córdoba vidare på bortamål efter att som sagt ha varit utspelade i 120 minuter. Behöver jag säga att det var sura miner hos hemmalaget efteråt. Straffen är fruktansvärt hårt dömd och det är pinsamt att se. Hoppas verkligen inte att Delgado Ferreira lät sig påverkas av att Christian hånlog mot denne efter att ha fått ett mål bortdömt för offside. För är det så, då är skandalen bra mycket större än jag kan föreställa mig.

Fotbollen är inte bara grym, den är också inte helt rättvis...