Lagbanner
Robert Johansson bloggar om Spansk fotboll: Tillknäppt

Robert Johansson bloggar om Spansk fotboll: Tillknäppt

Robert Johansson bloggar om Spansk fotboll

Real Madrid och Valencia delar ligaledningen inför kvällens drabbningar. En ledning som i sig inte säger mycket på grund av de fåtalet spelade matcherna.
Den enda vettiga slutsatsen man kan dra förutom vilka lag som (inte) toppar är att ligan är väldigt tillknäppt.
Málaga gjorde förvisso fem mål på bortaplan under en halvtimme men annars händer inte mycket.

Ledarna i Real Madrid har endast gjort sex mål på fyra matcher vilket är det sämsta snitt ett ledarlag haft på 20 år i ligan efter fyra matcher. Till det kan läggas att Real bara släppt in ett mål vilket är det bästa Reallaget gjort på 23 år. Med andra ord historiskt tillknäppt både fram och bak.

Kollar vi på fler lag än Real Madrid händer inte så mycket mer heller. Málaga har gjort mest mål av alla med sina nio, sen kommer Atlético med åtta och det tycker jag är godkänt. Bakom de båda "målspottarna" hittar vi ett gäng lag på sju mål och sen ledarna Real Madrid och deras största rival Barcelona på sex mål. Inte den vilda målfest vi är vana att se i gamla kära España.

Det enda laget som inte förnekar sig är Levante. De gör ungefär som förväntat när de ligger i botten med sina tio insläppta mål...

***
Iker Casillas leder Zamoran med som sagt endast ett enda insläppt mål såhär långt. Men det är inte Iker som är den absolut hetaste målvakten just nu.
Långt därifrån. För det är kollegan i Atléticos mål som stjäl alla rubriker för tillfället. När Atlético senast mötte Valencia smällde Marca upp matchen som kampen mellan ligans två bästa målvakter. Och visst, César har varit grym, men just nu är det bara De Gea som gäller.
Till och med Vicente del Bosque håller med när han säger att "det dröjer inte länge innan vi ser De Gea i A-landslaget".

I Sverige har vi Andreas Isaksson.
I Spanien har vi Casillas, Valdés, Palop, Reina, De Gea, César, Diego López och så vidare. Målvakter som alla skulle gå in i de flesta landslag i världen.

***
Nu laddar vi för kvällens toppmatcher!

Sporting - Valencia
Levante - Real Madrid
Athletic - Barca

Håller den sistnämnda som mest sevärd rent fotbollsmässigt. Alla minns vi Goikotxeas överfall på Maradona i början på 80-talet.
Sådant väcker känslor än idag!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-09-25 17:13:28
Author

Fler artiklar om Spanien