Lagbanner
Timmar till El Clásico - Såhär säger övriga lagredaktörerna
Det närmar sig...

Timmar till El Clásico - Såhär säger övriga lagredaktörerna

Spanienredaktionens lagredaktörer svarar på frågor om El Clásico

Spanienredaktionens lagredaktörer fick följande två frågor att svara om El Clásico:

1. Dina tankar om el clásico?
2. Hur slutar matchen?
Resultatet ser ni nedan.

****************************************
Karl Philip Nilsson, Hércules:
1) -
Real Madrid har under José Mourinhos ledning blivit ett snäpp vassare. De har blivit mer samspelta än tidigare säsonger. Det kanske blir så att Messi går vinnande ur duellen mot Cristiano Ronaldo, men som ett lag tror jag att Ronaldos Real Madrid vinner och den stora anledningen är José Mourinho.

2) - Båda lagen har varit vassa de senaste matcherna och egentligen kan det sluta hur som helst, men jag lägger min röst på att det slutar 1-2.

****************************************
Daniel Jacobsson, Deportivo:
1) -
På förhand så känns ju matchen väldigt intressant och många skulle nog bli besvikna om vi får skåda en rätt så trevande match. Men det är faktiskt det jag tror. Jag tror det blir en rätt så sömnig match där vi endast får se ett mål. Guardiola kommer att vilja matcha Mourinhos taktiska kunnande, vilket gör att allting låser sig... tyvärr. Men den som vinner här kommer givetvis att ha ett försprång i tabelltoppen.

2) - Barcelona kommer vinna med 1-0. Målet gör Messi som samtidigt visar att han är världens bästa fotbollsspelare.

****************************************
Fredrik Hellqvist, Mallorca:
1) - Det ska bli en riktigt kul match att se. Även om jag inte håller på något av lagen så är det självklart en match man inte får missa. Det är något speciellt med el clásico. Två av de absolut mest framgångsrika klubbarna i världen på samma fotbollsplan. Mourinho möter Guardiola. Ronaldo möter Messi. Det kan inte bli annat en succé.

2) - Marängerna vinner med 1-0 där Ronaldo får skriva in sig i målprotokollet.

****************************************
Robert Johansson, Málaga:
1) - Hur mycket jag än förespråkar en jämnare liga så är detta matchernas match för mig. Oavsett vilken tabellplacering lagen har när de möts, för gudarna ska veta att det inte alltid är topp-två som möts. Inramningen inför matchen slår allt jag sett. Historian Spaniens två största klubbar delar är enorm och jag bara älskar det sätt matchen delar landet itu mellan de som förespråkar Barca och de som förespråkar Madrid. Det blir inte bättre.

2) - Förra säsongens match stod länge och vägde innan Zlatan tryckte in 1-0. Nu har Real höjt sig ett snäpp. Därför säger jag oavgjort och tråkiga 0-0. Dock inte utan underhållning.


****************************************
Ola Selby, Sevilla:
1) - Att den i svensk media inte är lika uphaussad som förra årets. Förmodligen mycket pga av Zlatans frånvaro. Faktum är dock att El Clasico känns hetare än på länge med tanke på Real Madrids framfart.
För första gången på ett par säsonger känns det som att matchen kan sluta precis hur som helst.

2) - 2-2

****************************************
Nina Ljung Fredman, Zaragoza:
1) - El Clasico känns som den första matchen i den där andra ligan Del Nido pratade om i somras, den som bara innehåller Real Madrid och Barcelona. Det är helt ovidkommande att man krystat säger att nej, ligan avgörs inte i november; så säger man lite ängsligt för att försöka mildra en eventuell förlust eftersom alla vet att det blir väldigt, väldigt svårt att jaga ikapp den av dessa som ens fått ett poängs försprång i den här ligan. Barca och Madrid pliktvinner helg efter helg och så kommer det att fortsätta. Den som vinner El Clasico på måndag vinner alltså  med typ 87% säkerhet ligan.
Vi låter ett av världens mest (kanske världens allra mest) passningsskickliga lag möta sin kontringsdito.
Jag tillhör som ni redan vet (det spelar ingen roll hur ni klagar) inte en av de stora clasico-fantasterna (måste man det?).  Tycker inte att det är två av världens bästa lag som drabbar samman i världens bästa match, rent politiskt är spektaklet inte alls lika laddat som tidigare även om man gärna låtsas att det är så.
Det är en intern styrkemätning mellan två giganter som är vana att få allt med sig 36 omgångar per år och inget annat, världsstjärnor, miljardärer, som spänner sina muskler och torkar tårarna om vartannat, imponeras av varandra, skräms och skyller ifrån sig. 
Vid sidan av tävlar fansen frenetiskt: vem är bäst, Messi eller Ronaldo? Vem filmar mest, Dani Alves, Busquets eller Ronaldo? Vem får flest straffar? Vem är det mest synd om? Vem slösar mest pengar? Att man aldrig enas beror på att det går ganska jämt ut, i det stora hela.
Det som gör El Clasico lite mer spennante än your averege match mellan Barcelona - Racing Santander och Real Madrid - Levante är att det är lite svårare att på förhand veta vem som vinner, det är det enda.

2) - Jag hoppas innerligt att det slutar oavgjort så att Villarreal som vann mot Zaragoza fast de inte skulle göra det får en chans att komma ikapp lite.
2-2 kan vi säga.
Så det blir lite skådespel. Något av målen får gärna vara på straff, bara för att det är så roligt att läsa alla konspirationsteorier efteråt då. Vem det än är som får den.

****************************************
Pär Isacson, Espanyol
1) -
Man kan tycka vad man vill om de båda bigger-than-life-klubbarna men det blir ju inte större än så här inom klubblagsfotbollen. Det finns matcher som är intressantare, där passionen är hetare och dramatiken på en högre nivå (som lördagsmatchen mellan Atlético - Espanyol till exempel), men en ligamatch kan inte bli större än el clásico. Ytterligare krydda den här gången är förstås Mourinho.

2) - Jag tror att FC Barcelona vinner med 2-1.

****************************************
Niclas Boberg, Atlético Madrid
1) -
Giganternas kamp om herraväldet över den Iberiska halvön, en match med en sanslös historia åt alla håll och kanter. Men precis som Atléticopresidenten kommer jag att missa matchen och därmed rätt ointresserad över hur det kommer att sluta. Då inte båda lagen kan förlora, så kan det väl sluta med ett kryss...

2) - 1-1

****************************************
Jonathan Kviborg, Las Palmas
1) - El clásico är något jag följt sedan barn. Det är dock få gånger mötet känts på förhand så omöjligt att predicera som denna gång, trots att Real brukar ha det svårt att vinna på Camp Nou. Kommer bli otroligt spännande att följa måndagens nagelbitare. Låt oss bara hoppas på att matchen inte får en alltför taktisk prägel, utan att vi istället får se en anfallsrik match med många mål.

2) - 3-2 till los culés.

****************************************
Mats Sjöberg, Almería
1) - Skall bli väldigt intressant att se hur Mourinho ställer upp sitt lag borta mot Barcelona på Nou Camp. Hoppas det inte blir en tillknäppt match där det taktiska spelet från tränarna går ut över spelet.

2) - 1-1

****************************************
Niklas Hermansson, Valencia
1) -
El Clasico är i mina ögon världens största match mellan världens två mest stjärnspäckade lag. Med andra ord något en fotbollsälskare inte får missa under några omständigheter.
Snackar vi med svenska mått var väl fjolårets El Clazicos större rent medialt med en viss Ibrahimovich i det ena laget. Något som tar ner något av mystiken och spänningen med den här matchen är dock att den spelas på en måndag den här gången.

2) - Som vanligt kan det sluta hur som helst känns det som. Med en taktiskt välslipade (minst sagt) Mourinho i Real Madrid som vet hur man välter Barcelona skulle Marängerna mycket väl kunna vinna på Nou Camp. Men jag tror inte att Barcelona lämnar planen utan poäng. Jag säger 2-2 och vår forna skyttekung David Villa göra båda Blaugranas mål.

****************************************
Jacob Nilsson, Athletic
1) - Med tanke på att jag nästa uteslutande fokucerar på mittenskiktet av tabellen, eller möjligtvis Europaplatserna bakom Real och Barca så känner inte jag speciellt mycket inför den här matchen. Det är alltid en njutning att se Barcelona spela boll och visst har Real intressanta och spelare av världsklass men för mig blir matchen ganska ointressant.

Jag tycker ändå att Barcelona är det bättre laget och de står för en typ av fotboll som talar till de som gillar anfallsfotboll och teknisk kvalitet. Real är ett lag med mycket hög kvalitet men har fortfarande inte hittat sitt spel men har i och med Mourinho stabiliserat försvaret och är jämnare i sitt spel.

Det blir en riktig drabbning.


2) - Jag tror att Barcelona kommer att dominera matchen spelmässigt så klart, men det gäller att inte släppa för mycket ytor bakåt för Real är giftiga i omställningar och har spelare som inte missar sina lägen.


Hasta Pronto!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-11-29 17:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien