(U-21) Spanien - Kroatien 2-1

Spanien kunde gå vinnande ur det första mötet med Kroaterna efter mål av Adrián och San José för Spanien och Skolnik för Kroatien. En match återstår i Kroatien och en tuff uppgift väntar.

En fysisk och jämn match där Spanien drog det längsta strået. Vi fick se bra chanser åt båda håll men spanjorerna lyckades hålla undan och vinna med 2-1. Kroatien lyckas alltså med sin plan att göra ett mål på bortaplan. Ett mål som kan vara mycket värt. Detta gör att returen blir mycket spännande, Spanien kan absolut inte slappna av än.

Det blev några små ändringar i startelvorna som såg ut som följer:

Spanien
(4-2-3-1)
De Gea - Azpilicueta, Domínguez, Mikel San José, José Angel - Rubén Pérez, Thiago - Mata, Dani Parejo, Bojan - Adrián López

Här går San José in istället för Botía, Thiago spelar istället för Fran Mérida samt att Adrián López tar en plats istället för Canales som hade lite känningar så Milla valde att vila honom inför kommande match.

Kroatien
(4-2-3-1)
Kelava - Vida, Tomecak, Maloca, Vrsaljko - Balelj, Ademi - Puncec, Palic, Skolnik - Kalinic.

Tomecak spelar istället för skadade Lovren, Ademi går in för Oremus och Kalinic tar anfallsrollen istället för formstarka Perisic. Kroaterna ställer upp med oväntade 4-2-3-1 precis som Spanien.

Kroaterna öppnade starkt och hade ett par chanser innan Spanien riktigt hittade rätt. Spanien fick ett par möjligheter och lyckades även göra 1-0 i den 21:a minuten genom Adrián. Glädjen blev kortvarig då Kroaterna kvitterade minuten senare efter mål av Skolnik på en retur av De Gea. Tillbaks till ruta ett då förutom att Kroaterna har gjort sitt viktiga bortamål.

Fler möjligheter radades upp och Adrián var nära att göra sitt andra för kvällen men missade mål. Nu försvarar sig kroaterna bra och täcker ut flera avslut till hörnor som tyvärr blir resultatlösa. Sånär som på en då för Spanien tar återigen ledning efter en hörna och San José kan nicka in bollen i mål. Underbara scener i målfirandet och det syns hur viktigt detta är för spelarna, 2-1. Detta var i den 41:a minuten och efter det hände inte mycket innan den ungerska domaren blåste av halvleken.

Andra halvlek börjar ganska jämnt precis som den första men också väldigt fysisk. Kroaterna verkade som om de hade lämnat disciplinen i omklädningsrummet, tre gula kort på tre minuter och grinigt spel. Spanien tar över mer och mer kontroll över matchen och det verkar som man ska kunna ro hem det här. Bojan går ut och in kommer Jeffren och efter det gör Canales entré på plan, ut går Parejo. En inte lika händelserik andra halvlek är över och det mest anmärkningsbara var disciplintappet av Kroaterna.

Summering
Spanjorerna lyckas med sin anfallsfotboll att prestera. Man klarar även av att ta över kommandot som Kroaterna var snabba att ta. Positivt är att man heller inte tappar humöret trots kvitteringen och sedan efter kroaternas vårdslöshet.

Spanien är med detta resultat ett steg närmare slutspelet och OS-platsen. Spanien går vidare med vid både oavgjort och seger i Kroatien på tisdag. En väl genomförd match där det enda missödet är baklängesmålet som kan bli ödesdigert om Kroaterna vinner med 1-0 på hemmaplan. Detta måste till varje pris undvikas om avancemanget ska bli ett faktum.

Spaniens tränare Luis Milla var inte riktigt nöjd med resultatet. ”Vi skulle ha gjort ett mål till och jag är missnöjd med resultatet. Däremot är jag nöjd med hur laget spelar fotboll”.