Lagbanner
Uppdukat för fest

Uppdukat för fest

Då kör vi. Framför oss har vi en vecka som kommer bestå av en enda sak. El clásico, el clásico, el clásico. Det kommer ältas allt från vem som är bäst av Ronaldo eller Messi till hur luftfuktigheten är under matchdagen till vilken färg Mourinho har på sina kalsonger. If any. Och det är bara att sätta sig i karusellen, spänna fast sig och hänga med, vare sig man vill eller inte.

Och vilken match vi har framför oss, den absolut mest ovissa el clásico på år och dar. Hemmalaget Barcelona laddade upp med 0-8 borta i Andalusien medan Real Madrid av bara farten tryckte dit Athletic med 5-1. Lite lätt lekfullt, bara som en uppvärmning sådär. Och med de målkalasen kan matchen på Camp Nou sluta typ 4-4 men blir väl 0-0 bara för det.

På planen kommer de två bästa spelarna i världen just nu att finnas, i varsitt lag dessutom. Kan upplägget vara bättre? Cristiano Ronaldo har spelat bättre än någonsin under sin landsmans styre och han var också lysande i landskampen mot Spanien. Och Leo Messi är inte sämre när han i veckan sänkte Brasilien med ett patenterat Messimål och igår gjorde tre på Almería. Casillas och Valdés är därmed varnade.

Cristiano Ronaldo är också den som är först ut med veckans ordkrig.
- Låt oss se om Barca gör åtta mål på oss också.

Det kommer knappast ske men jag tror heller inte att Madrid gör fem på Camp Nou om jag säger så.

***
Men varför går matchen på en måndag?! Avskyr måndagar....

***
Tidernas match om en vecka alltså men dessförinnan ska vi ta oss igenom en omgång i Champions Leauge också. Ska vi gissa att många spelares tankar ligger någon annanstans än i Aten och Amsterdam just då?

***
En annan gammal klassikerräv, Raúl, hade också han målkalas igår. Tre mål för sitt Schalke i Bundesliga. Enhorabuena Raúl!

***
Idag är det söndag och omgång tolv pågår för fullt i skrivande stund. Imorgon börjar veckan i och med måndagens inträde och då kommer snacket dra igång på allvar. Jag sitter fastspänd och klar i frontvagnen. Gör ni?

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-11-21 18:43:10
Author

Fler artiklar om Spanien