Lagbanner
VM adiós adiós

VM adiós adiós

Det blev inget gemensamt VM för Spanien och Portugal 2018 (2022 går till land utanför Europa). Det blev istället Ryssland (Naturligtvis!) som fick mästerskapet. Den Iberiska drömmen gick därmed i krasch och vad det beror på känns lite tidigt att analysera nu.
 
Själv tänker jag bara på de ryska supportrarna (läs: vodkadrickarna) som bodde på samma hotell som oss under EM i Österrike/Schweiz. Kan gå hett till 2018 säger jag bara!
 
***
Senaste omgångens lag i Spanien innehöll hela Barcelonas startelva. Välförtjänt och säkert unikt. Och som jag sa, man kanske inte förstår historien när man är mitt uppe i den. Just nu är det väldigt mycket Barcaprat och man blir lite mätt men lite distans så kommer man drömma om de dagar vi upplever nu.
 
Dock börjar det bli tjatigt med alla artikelkommentarer modell ”varför erkänner ni inte Barcas storhet” eller ”du är största Madridsupportern på jorden” bara för att man ständigt inte hissar den blåröda flaggan i topp.
 
Jag har i hela mitt liv följt Barcelona men inte sitter vår redaktion och enbart pratar Blaugrana för det. BÅDE Barca och Real får nog med uppmärksamhet som det är ändå och vi behöver inte göra tio i topplistor med Barcelona, Pep Guardiola eller Carles Puyol. Vi tycker också dagens Barca är bland de bättre fotbollslagen någonsin men vi kan inte tjata om det i varje artikel vi gör utan det är snarare så att vi borde dra ner på storklubbspratet istället. Basta ya!
 
***
Stormatcherna avlöser varandra. Mitt i allt clásicosnack har men nästan glömt en annan stor rivalitet. Den baskiska mellan Real Sociedad och Athletic Bilbao. I helgen drabbar de båda lagen samman i det första derbyt på många år. Ett derby som tillsammans med Sevilladerbyt slåss om att vara det bästa i Spanien.
 
Först ut att höja pulsen inför matchen är Xabi Prieto. Real Sociedads trotjänare säger att han aldrig skulle byta San Sebastian mot att gå till Athletic.
- Det är omöjligt!
 
Missa för allt i världen inte matchen på Anoeta i helgen!
 
***
Europa Leauge. Hej då Getafe och ajaj Atlético. Igår fick Getafe respass och Atlético försatte sig i en svår situation när man förlorade hemma mot Aris. I sista omgången väntar Bayer Leverkusen på bortaplan och det kommer krävas poäng. Vill det sig illa blir det inge mer Europaspel för Madridlaget. Katastrof.
 
***
Nej, nu skiter jag i det här. Härnäst blir det Rom i några dagar. På återläsande!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-02 19:32:37
Author

Fler artiklar om Spanien