Lagbanner
Vi kan vinna på Camp Nou

Vi kan vinna på Camp Nou

Real Sociedad siktar högt inför helgens match borta mot Barcelona. Efter segern i derbyt mot Athletic ligger San Sebastians stoltheter på en sjätteplats i ligan. Som nykomlingar.
Joseba Llorente som jag tidigare under säsongen efterlyste men som nu vaknat och stänkt in några baljor säger att "vi åker inte som offer till Barcelona. Vi har allt att vinna och inget att förlora."

Varför skulle då La Real besgra Barca på Camp Nou när El Real inte klarade det? David Zurutuzua har svaret.
- Vårt spel är obekvämt för Barcelona.

Huruvida det är sant återstår att se men klart de kan vinna. Fråga en annan nykomling, Hércules.
Real Sociedad siktar högt och drömmer om en ny säsong liknande den de hade 2003 och man är på god väg.

***
VM-lottningen. Världsmästarna blev alltså utan mästerskap och självklart ska de vara missnöjda. Så också England som inte heller hade gjort bort sig i fall de fått VM.
Roligast är dock att Ryssland fick slutspelet. Och att Qatar fick det 2022. Självklart är det ingen slump men samtidigt är det också på tiden att länder som aldrig arrangerat får chansen.

När jag på vägen till Rom mellanlandade i München skummade jag igenom den tyska dagspressen. Kata(r)strof var det samlade intrycket. Då som ni förstår över att arablandet fick 2022 års VM.
Varför?
Att tyskarna måste spela i 45-gradig hetta?
Att Qatar och grannlandet Förenade Arabemiraten med Dubai i spetsen har en tveksam miljöpolicy?
Att tyskarna trodde lottningen var riggad?
Nej, för att man minsann inte får bära bikini eller dricka öl i Qatar!

Själv blev jag genast gladare. Blotta tanken på en blekfet tysk i bikini skrämmer slag i mig. För så många kvinnliga VM-fans i bikini har jag inte sett på de mästerskap jag varit på.
Tyskland bör dock inte oroa sig. Världen kommer få se att Qatar gör ett undantag på sina alkoholregler lagom till VM. Men bikinin får de fan lämna hemma!

Alkoholen lär flöda desto mer i Moskva 2018. Tänk er att ett helt land kommer vakna upp någon gång på hösten 2018 och inte komma ihåg att VM spelats överhuvudtaget.
Jag skulle inte förvånas...

***
Ronaldo VS. Messi var den stora snackisen inför el clásico. Då något överdriven. Men det går inte att komma ifrån att duellen är ganska intressant i ligan. De båda står i en klass för sig i kampen om Pichichin. Och båda imponerar. Messi gör tre mål och sätter press på CR9. Men bara temporärt då denne svarar med tre mål.
I nästa omgång gör Messi två, Ronaldo likaså. Så också nu i den senaste rundan.

Enda gången båda egentligen inte gjort mål var i el clásico. Båda hade lägen, inte minst Messi. Men som den lille argentinaren ville göra mål. Det kan vara så att han var den ende Barcaspelaren som inte var 120% nöjd med matchen. Så mycket ville han, så frustrerad såg han ut när det inte lyckades. Och sen kom Ramos...

Jakten fortsätter till helgen....

***
Den afrikanske piloten på Ethiopian Airlines i morgonflyget på väg hem från Rom.
- The temperature in Stockholm is...eeh...pretty cold.

Inte så lätt det här med minusgrader alla gånger...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-07 19:37:22
Author

Fler artiklar om Spanien