Lagbanner
We all live in a yellow submarine

We all live in a yellow submarine

Ikväll spelar Villarreal för att ta hand om serieledningen. Något jag aldrig kunnat tro. Men de gula u-båtarna har överraskat trots att Marchena spelar där . Jag och Nina tippade dem elva före säsongen och det får vi äta upp. Något jag kan ta för jag tycker samtidigt att det är rätt kul. Oavsett om Villarreal besegrar Hércules borta eller inte.

Nilmar har imponerat, Borja likaså, Cazorla är tillbaka i gammal fin form Capdevila gör sitt och Diego López i mål vet vi vad han kan sedan tidigare. Vinnande komponenter i alla lagdelar.

Hércules - Villarreal. Den första riktigt intressanta måndagsmatchen (bort med den!) om ni frågar mig.

***
Märkte för övrigt igår att "den förste Llorente" - Joseba - lämnat Villarreal för Real Sociedad. Klantigt av mig men Baskiens andra Llorente tar ju all plats nu för tiden.
Mannen som gjort ligans snabbaste mål genom tiderna var ju den Llorente som skulle slå igenom men ibland blir det inte som man tänkt sig.

***
Xavi tillbaka i Barca och gissa om han saknats. Xavi gjorde hela skillnaden i matchen mot Valencia och jag tror att Vicente del Bosque jublar att världens viktigaste spelare är tillbaka.

***
I övrigt var Valencia fantastiskt bra i första halvleken och los che kunde ha haft en större ledning. Jag är trots förlusten djupt imponerad och får väl göra en pudel framåt vårkanten även här när Valencia varit så mycket bättre än den åttonde plats som jag och Nina tippat dem på...

***
Zlatan kommer tillbaka till Spanien när Milan gästar Santiago Bernabeu. Höstens hetaste match redan nu? Ska bli intressant att se den gode Ibra.
Gissar på övertändning från en svensk som vill visa att han duger...

***
...Det tråkiga är att Zlatan fortsätter gnälla på Pep. Någonstans måste han ha släppt det där nu va?
Givetvis tar han också tillfället i akt att höja Mourinho till skyarna.
- Mourinho är en vinnare. Det är inte Pep. Alla kan lyckas med Barcelonas lag.

Mourinho är inte sen att haka på.
- Spanien känner inte den rätta Ibra, det gör jag.

En fin upprättelse för Zlatan som nog samtidigt får börja passa sig för Mourinho. Jag menar, ryktena mellan Zlatan och Piqué började ju för mycket mindre än så...

***
Såg Kviborgs Viva La Liga på Canal+ i lördags. En bra tillställning men är La Liga verkligen så dött i Sverige?
Experter Åslund och Gustavsson kunde mycket om Real Madrid men var väldigt tveksamma och försiktiga angående Málaga.
Jag menar, hade det varit Serie A hade de säkert rabblat Livorns B-lag utan och innan.

Exempel så har jag svårt att ta till mig att "Rondón ser bra ut" eller att "Málaga skulle kunna vara bra". Det ska man veta om man är med i studion. Gissningar eller antagningar för att man inte vet håller inte...

Viva La Liga och Canal+ är ett bra program men tror inte att det blir något annat än ett fint program för den stora massan och aldrig något vi Spanienexperter faktiskt kan ta del av.
Vi ligger fortfarande steget före...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-10-18 19:39:00
Author

Fler artiklar om Spanien