Lagbanner
Yellow balls

Yellow balls

Den gula u-båten i all ära, nu är de gula bollarna tillbaka. Under det som återstår av året kommer de två högsta spanska ligorna att spela med gula bollar.
Varför? Jo det är ju vinter och bollen måste synas.
Men det gräsmattorna är ju lika gröna som alltid och i Spanien snöar det inte? Jaha, det har du ju rätt i. Det tänkte vi inte på.

Den gula bollen bli en ny injektion, en lite snyggare design men som funktion spelar det ju ingen roll med färgen på bollen. Då kan man lika gärna införa hemmalagets färger på matchbollen. Föreställ en blåröd på Camp Nou, en ja...vit...boll på Santiago Bernabeu, en rödvit i Sevilla, Bilbao och i Gijón, en blåvit i A Coruña, Alicante, San Sebastian och Málaga. Och så vidare.
Varför inte liksom?

Annat var det på det goda 70-talet när Sverige mötte Österrike på en snöfylld arena. Bollfärg då, orange, och betydligt mer nödvändigt.

***
I dagens Aftonbladet så intervjuar Johanna Frändén Andrés Iniesta i en väldigt bra intervju där spanjoren känns ärligt sympatisk och öppenhjärtlig. Här ser man också hur korrekt kvällspressen kan vara när de väl får en seriös intervju och inte behöver skriva på klipp. Visserligen skrivs intervjun upp med ett Zlatancitat men en vanlig tisdagkväll, om intervjun hade gjorts av en annan, så hade Chelseaskämtet toppat. Jag lovar...

"Barcelonas stjärna på väg till Chelsea!". Inte helt otroligt va?
Nu blev det inte så och istället tackar vi för en fin intervju utan skandalrubriker.

***
Jag gratulerade Pele för fyllda 70 år häromveckan. Nu är det hans ständige kombatant om epitetet världens bästa genom tidernas tur. Maradona som fyller 50 och därmed är exakt 20 år yngre. Och det är bara att gratulera. Om det är jämnt mellan Pele och Maradona på fotbollsplanen så är det betydligt större övertag för argentinaren vid sidan om. Iallafall uppmärksamhetsmässigt.

Maradona har knarkat, lierat sig med maffian, skjutit skarpt mot journalister, dopat sig, vara sjukt överviktig, ständigt närvarande förebild och förbundskapten. För att inte tala om att han var rätt duktig på fotbollsplanen då.

För mig personligen kom Maradona in i mitt liv under VM 1986 då han inte bara lekte bort engelsmännen utan också gjorde detsamma mot Italien, Belgien och Västtyskland i finalen. Utöver det var han slutspelets stora stjärna och stöttepelare för hela Argentina. Bilderna när Maradona höjer bucklan till skyarna inför ett fullsatt Aztecastadion är legendariska för all framtid. Sällan eller aldrig kommer en spelare avgöra ett VM på egen hand som Maradona.

Efter VM var Napoli med Maradona OCH Careca laget på allas läppar och för mig personligen är den upplagan av Napoli ett av mina absoluta favoritlag även idag.
Grattis Maradona!

***
Annars är största frågan i Spanien idag om Real Madrid ska åka på samma pump som Barca gjorde mot Hércules. Alicantelaget är bra men precis som förra veckan tror jag på en komfortabel Realseger. Ska vi säga 0-4 denna gången?

Cristiano Ronaldo går från klarhet till klarhet. Tror att landsmannen på bänken kan ha gett honom den ro han behöver för att producera på allvar....

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-10-30 17:14:22
Author

Fler artiklar om Spanien