Lagbanner
Nya påståenden om att kusinen donerat till Éric Abidal

Nya påståenden om att kusinen donerat till Éric Abidal

Familjehistoriken stämmer inte. Återstår att bevisa att de är kusiner och fallet fortsatt öppet.

Efter Éric Abidals levertransplantation 2012 och utredningar om en illegalt köpt lever lägger nu Cadena SER fram bevis på att det i läkarjournalerna bekräftas att Gérard Armand är före detta FC Barcelona-spelarens kusin och att det är han som donerat levern. Rättvisan har inte kunnat bekräfta påståendet och fallet är fortsatt öppet.

Enligt radiostationen ska journalerna på Vall d'Hebrons universitetssjukhus i Barcelona bekräfta att Gérard Armand är Éric Abidals kusin och donerat delar av sin lever. Bevisen är blodprov och att Armand har ett ärr i buken vilken matchar en levertransplantation.

Nu ska spansk juridik bekräfta att Éric Abidal och Gérard Armand är kusiner. Domaren utreder eftersom det i Abidals och Armands redogörelser fanns diskrepanser och motsägelser angående familjehistoriken. Domaren äskade spanska beskickningen i Lyon att skaffa födelsebevisen men det gick inte och domaren måste begära en ny utredning.

Spansk lag är tydlig med att transplantationer måste vara frivilliga och utan motkrav. Éric Abidal har hörts i rätten efter påståenden om att nu sportchefen i FC Barcelona ska ha köpt transplantationen olagligt.

Pablo Lizama Farias2020-04-09 18:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien