Lagbanner
Allt måste stämma för Spanien direkt
Sergio Busquets är den enda i truppen som var med och tog VM-guld 2010.

Allt måste stämma för Spanien direkt

Spanien går in i VM 2022 som underdogs till att vinna gruppen. Favoriten är såklart Tyskland. Här är laget som ska göra spanjorerna stolta.

VM i Qatar står framför dörren. Det kanske mest kontroversiella VM:et i världshistorien. Det är inget vi behöver älta och gå igenom i denna artikel. Nä, vi fokuserar på Spaniens trupp och tipsar om ett Instagramkonto att följa istället.

Spanien är lottat in i grupp E tillsammans med Costa Rica, Tyskland och Japan. På förhand en behaglig grupp kan tyckas där Tyskland är det absoluta hotet till gruppseger. Med det sagt är inte La Roja en given tvåa, här finns ingen plats för underskattning av framförallt Japan. Vi har sett i tidigare mästerskap vad de är kapabla till, de har trots allt varit med i samtliga slutspel sdan 1998. Costa Rica tog sig till detta slutspel genom att besegra Nya Zeeland i en play-offmatch.

Även om VM börjar redan i helgen spelar Spanien inte sin första match förrän på onsdag. Här är gruppspelets schema.

Onsdag 23/11, 17:00
Spanien - Costa Rica

Söndag 27/11, 20:00
Spanien - Tyskland

Torsdag 1/12, 17:00
Japan - Spanien

Helt ok tider för de som vill följa det spanska laget. De första matcherna under VM startar redan vid 14.00 och är ingen optimal tid för en arbetande supporter.



Spaniens förbundskapten Luis Enrique har tagit ut följande trupp:

Målvakter:
Unai Simón, Robert Sánchez  och David Raya.

Backar: 
Dani Carvajal, César Azpilicueta, Eric Garcia, Hugo Guillamón, Pau Torres, Aymeric Laporte, Jordi Alba, José Luis Gayà

Mittfältare:
Sergio Busquets, Rodrigo Hernández 'Rodri', Pablo Páez Gavira 'Gavi', Carlos Soler, Marcos Llorente, Pedri González och Koke Resurrección.

Anfallare: 
Ferran Torres, Nico Williams, Jeremy Pino, Álvaro Morata, Marco Asensio, Pablo Sarabia, Dani Olmo och Ansu Fati.

Tidigare landsmålvakter som David de Gea och Kepa Arrizabalaga lämnas utanför Luis Enriques trupp. De Gea kom kanske inte som någon chock men nog hade Kepa räknat med en VM-plats. David Raya, som till vardags spelar i Brentford, är lite av en late bloomer. Han nådde aldrig juniorlandslagen och har endast spelat en match i den röda tröjan. Det var i träningsmatchen mot Albanien i mars i år som han startade matchen. Spanien vann med 2-1. Under de sex Nations Leaguematcherna Spanien spelat i år var han avbytare. Något han får räkna med under VM också. Även andremålvakten har bara en spelad match för Spanien. Det var dock en tävlingsmatch mot Georgien i VM-kvalet.

Den evige storbacken Sergio Ramos lämnas utanför truppen. Han drogs av en skada under nästa hela förra säsongen och gjorde sin första 90 minuters match efter skadan i april. Däremot har han varit ordinarie i PSG under hösten men det räckte inte för att komma med i VM-truppen. Ramos har själv bett om att få spela och Luis Enrique höll det öppet hela vägen fram till uttagningen av truppen.

Här är presentationen av truppen för den som orkar titta på åtta minuter på spanska.
 


Om vi hänger kvar vid Luis Enrique har han precis startat ett Instagramkonto där den karismatiske tränaren lägger ut lite skoj under VM. Bland annat att han är först i gymmet på mornarna. 

Följ hans instagram här: https://t.co/B7ijMzdNWx

Spanien träningspelar under torsdagen mot Jordanien och bland annat Ansu Fati har blivit lovad en startplats fast han inte har spelat för Spanien sedan den 13 oktober 2020. I den matchen kommer spelare som det råder frågetecken kring få visa upp sig.

När undertecknad ändå är i farten att tipsa om SoMe konton tycker jag att ni ska titta in på Niklas Hermansson, Soroush Hasanpour eller Jens Kassnert twitterkonton. Det är vi som kommer att ta er igenom detta VM med spanskt fokus. Vem vet, det kan dyka upp något roligt där.

Twitterkonton:
Niklas: @Nikche
Soroush: @SorHas_
Jens: @JensKassnert

Låt oss få detta ur världen nu så vi alla kan glömma det illa kvickt sedan. Eller kanske slutar det lika lyckligt för La Rojas del som det gjorde för 12 år sedan i Sydafrika?

Jens Kassnert@JensKassnert2022-11-17 07:01:00
Author

Fler artiklar om Spanien