Barcelona är seriesegrare!

Barcelona har idag, med sex matcher kvar att spela, säkrat seriesegern i Primera Iberdrola. På sina 24 spelade matcher har de 24 vinster och på dessa har de gjort 136 mål och enbart släppt in 6. De har haft 20 olika målskyttar i ligan och bara en spelare ur A-truppen, Andrea Pereira, har inte gjort mål under årets säsong.

Klockan 12.00 idag sparkades damernas El Clásico igång, då Barcelona tog emot Real Madrid hemma i Katalonien. Efter 40 mållösa inledande minuter visade Ballon d’Or-vinnaren Alexia Putellas varför hon utsetts till världens bästa spelare och på tre minuter stod hon för två mål som innebar att Barcelona kunde gå till pausvila med en 2-0-ledning.

I den andra halvleken kunde Barcelona gå ifrån ytterligare genom mål från Patri Guijarro och Jennifer Hermoso, och däremellan ett självmål av Reals Babett Peter. Fridolina Rolfö var med från start i denna match som alltså slutade 5-0 och svenskan kvitterade till Putellas 1-0-mål. Tidigt i matchen hade Rolfö dessutom själv haft en boll i nät, men målet blev då bortdömt för offside.

För Barcelona väntar härnäst Real Sociedad i kvartsfinalen av Copa de la Reina, på onsdag, och sex dagar senare är det dags för ytterligare än kvartsfinal - då borta mot Real Madrid i Champions League.