Lagbanner
Barcelona drunknar i skulder – kolossal summa avslöjad

Barcelona drunknar i skulder – kolossal summa avslöjad

FC Barcelonas kamp genom den ekonomiska djungeln fortsätter, med den spanska fotbollsgiganten som står inför en berg av skulder som behöver betalas av under de kommande åren.

Efter en period av oroligheter och stora förväntningar på en rekonstruktion under president Joan Laporta, avslöjar nya uppgifter att det ekonomiska läget för klubben är långt ifrån stabil.

En rapport från tjänsten diariARA har avslöjat att FC Barcelona konfronteras med en skuld på hela 1.3 miljarder euro. Dessa lån ska amorteras till 2032, varav 613,5 miljoner euro ska återbetalas före utgången av 2028.

Krisen ses som ett resultat av Josep Maria Bartomeus tidigare ledarskap. En era som kännetecknades av stor spendering på värvningar, vilket borde ha cementerat Barcelonas plats som Europas främsta fotbollskraft, men istället resulterade i ekonomiskt missmod och uteblivna framgångar på fotbollsplanen – speciellt i UEFA Champions League.

Barcelona har under årtionden varit symbolen för framgång i fotbollsvärlden, men de senaste årens ekonomiska misslyckanden och brist på mästerskap har visat hur bräckligt grunden kan vara. Värvningarna från 2014 till 2020, inkluderande namn som Philippe Coutinho och Ousmane Dembélé som båda kostade 135 miljoner euro, Antoine Griezmann för 120 miljoner euro, och Frenkie de Jong till en notering på 86 miljoner euro, har inte levererat de framgångar som förväntades.

Mest noterbart är Coutinho, vars tid i Barcelona har varit mindre än imponerande, trots glimtar av briljans under sin låneperiod hos Bayern München.

Är en lösning i sikte för denna historiska klubb, en gång en titan i europeisk fotboll? Bara tiden kan utröna detta, och år 2022 blir ännu ett år där ledning, spelare och fans hoppas på en ljuster framtid.

BARCELONAS DYRASTE TRANSFERS 2014-2020

  • Philippe Coutinho - 135 miljoner euro
  • Ousmane Dembele - 135 miljoner euro
  • Antoine Griezmann - 120 miljoner euro
  • Frenkie de Jong - 86 miljoner euro
  • Luis Suarez - 82 miljoner euro
  • Miralem Pjanic - 60 miljoner euro
  • Malcom - 41 miljoner euro

KÄLLA: goal.pl

SvenskaFans.com/Goal.pl2024-05-22 15:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien