Lagbanner
Bellingham presenterad av Real Madrid

Bellingham presenterad av Real Madrid

För ungefär en vecka sedan meddelade Borussia Dortmund att man sålt 19-årige Jude Bellingham till Real Madrid. Under onsdagsförmiddagen presenterades han av sin nya klubb.

Övergången till den spanska storklubben blir, enligt Sky Sports, den dyraste någonsin för en engelsman. Övergångssumman landar på 103 miljoner euro, vilket motsvarar ungefär 1,2 miljarder svenska kronor. Affären kan med  alla sina bonusar komma att stiga med ytterligare 30 procent.

Innan övergången spenderade Bellingham tre år i tyska Bundesliga och storklubben Borussia Dortmund. Där blev det 24 mål och 25 assist på 132 matcher. Han har länge ryktats vara på väg till  bland annat Liverpool, men till slut blev det alltså Real Madrid som fick den unge supertalangens signatur.

"Tack till alla på BVB och till de fans för allt under de här tre åren", säger Bellingham i ett uttalande på Dortmunds hemsida.

Kontraktet sträcker sig till kommande sex säsongerna, till 2029. Han kommer under torsdagen vid 12-tiden att presentera sig för sina nya fans och prata med media.

TV: Jude Bellinghams mål i Dortmund 22/23
 

SvenskaFans.com2023-06-14 13:09:56
Author

Fler artiklar om Spanien