Lagbanner
De vinner La Liga 2024/25: ”Många tror på en skräll om ligaguldet”
Nytt guldfirande att vänta för Carlo Ancelottis Real Madrid?

De vinner La Liga 2024/25: ”Många tror på en skräll om ligaguldet”

SvenskaFans-läsarna har sagt sitt om vilket som vinner ligaguldet i La Liga. Real Madrid har utsetts till favoriter till guldet men hela 11% tror att ett lag som inte tillhör de tre stora kommer att lyfta pokalen när säsongen summeras.

Sedan 13:e augusti har läsarna på SvenskaFans Spanien-sida haft möjlighet att rösta om vilket lag de tror vinner La Liga-säsongen 2024/25. Precis som vanligt stod det i huvudsak mellan de två stora elefanterna inom den spanska fotbollen.

1. Real Madrid 47% (101 röster)
2. FC Barcelona 39% (85 röster)
3. Annat lag 11% (23 röster)
4. Atlético de Madrid 4% (8 röster)

Real Madrid vann alltså omröstningen och ses därmed som säsongens favoriter att kamma hem guldet ännu en gång. De regerande mästarna har haft en något knackig start på säsongen men detta verkar inte ha stoppat tvivlarna som trots allt ser marängerna som det bästa laget i Spanien. Det är förstås inte svårt att förstå detta faktum med tanke på den säsong som Real Madrid kommer från med såväl ligaguld som Champions League-guld i bagaget.

Efter en något tyngre fjolårssäsong fick FC Barcelona ändå hela 39% av rösterna i den här omröstningen och såg för en vecka sedan, då jag studerade omröstningen, ut att passera Real Madrid som favoriter. Troligen har detta att göra med Hansi Flicks fantastiska start som Barcelona-manager där segern mot Real Valladolid med 7-0 sticker ut. De senaste dagarna har dock Real glidit ifrån Barcelona i omröstningen, troligen tack vare Kylian Mbappés ketchupeffekt mot Real Betis precis innan landslagsuppehållet.

Atlético de Madrid fick, enligt mig, oväntat få röster – endast åtta stycken – med tanke på hur mycket laget har värvat för i sommar. Man knäppte samtliga lag på näsan i antalet spenderade miljoner och har plockat in en hel del prestigevärvningar som Robin Le Normand, Alexander Sørloth, Conor Gallagher och Julián Àlvarez. Detta verkar dock inte ha imponerat särskilt mycket på SvenskaFans-läsarna som ser en Atlético-seger i ligan som väldigt osannolikt. Säsongen har inletts helt okej för Atlético som tagit tunga segrar mot Athletic Club borta och Girona hemma samtidigt som krysset hemma mot nykomlingarna Espanyol givetvis drar ner betyget något.

Om Atlético fick något oväntat få röster chockerar kanske det fjärde svarsalternativet ännu mer. Hela 11%, eller 23 personer, tror att ett annat lag än Real Madrid, FC Barcelona eller Atlético de Madrid vinner ligan. Här antar jag att det i huvudsak handlar om lag som Girona, Villarreal, Athletic eller Real Sociedad. Samtliga lag utöver de tre stora skulle jag betrakta som riktiga högoddsare till titeln men det finns alltså en del där ute som tror att vi kan få en skräll i ligaspelet denna säsong. Mycket spännande! Om du var en av dem som röstade på detta alternativ får du gärna kommentera här nedan vilket lag du tror tar hem titeln och knäpper de stora på näsan.

Tack till alla som har röstat i omröstningen! Totalt registrerades 217 röster.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2024-09-04 15:31:00
Author

Fler artiklar om Spanien