Lagbanner
Detta gäller i Segundans avslutande omgång

Detta gäller i Segundans avslutande omgång

Mycket ska avgöras när Segunda División ska rundas av, i såväl toppen som botten.

Det återstår en match av den spanska andradivisionen och långt ifrån allt är avgjort. Både Cádiz och Huesca har säkrat sina La Liga-biljetter och är således klara för det spanska finrummet nästa säsong. Almería, Girona och Real Zaragoza har i sin tur säkrat en playoff-plats. Här ska en playoff-biljett till delas ut ikväll och där står det mellan tre lag. I botten av tabellen har redan Racing Santander och Extremadura trillat ur och är klara för Segunda B. Här ska dock två lag till gå degradering till mötes. Även det avgörs ikväll och vi börjar i den nedre delen av tabellen.

Nedflyttningskampen
Dessa lag riskerar att åka ut: Numancia, Deportivo de la Coruña, Albacete, Lugo

21:00 Deportivo de la Coruña – Fuenlabrada
21:00 Lugo – Mirandés
21:00 Numancia – Tenerife
21:00 Cádiz – Albacete



Ponferradina är klara efter sin seger senast på grund av bättre inbördes med Deportivo och dessutom bättre målskillnad. Bäst form har Lugo just nu och de har ett mycket bra läge då man möter ett Mirandés på hemmaplan som inte har någonting att spela för. Albacete möter ett Cádiz som just nu ligger etta i Segundan och har chans att vinna serien vid minst en poäng nere i Andalusien. Likt Lugo möter Numancia ett lag, Tenerife, som inte har någonting att spela för. Värre är det dock för Deportivo som möter Fuenlabrada som i allra högsta grad har någonting att spela för – den sista playoff-platsen.

Skulle både Lugo och Albacete förlora sina matcher, samtidigt som Deportivo kryssar mot Fuenlabrada kommer Albacete att trilla ur Segundan på grund av inbördesmöten de tre lagen emellan. Detta förutsätter emellertid att Numancia inte vinner sin match för då ramlar även Deportivo ur. Det finns emellertid mängder av fler förutsättningar att ta i beaktning här. Exempelvis om Numancia och Deportivo vinner, samtidigt som de andra två kryssar så kommer Albacete och Numancia att åka ur. Väldigt mycket kan alltså hända i denna sista rafflande slutomgång.

Playoff-platsen
Dessa lag slåss om en playoff-plats: Fuenlabrada, Elche, Rayo Vallecano

21:00 Deportivo de la Coruña – Fuenlabrada
21:00 Elche – Real Oviedo
21:00 Racing Santander – Rayo Vallecano



Även i toppen av tabellen ska saker och ting avgöras. Som tidigare nämnt har två lag redan säkrat en uppflyttningsplats och tre lag är klara för playoff. Fuenlabrada har bäst utgångsläge sedan man visat god form efter åtta matcher utan förlust, varav fem av dessa har slutat med seger. I förra omgången slog man just Elche med 3-1 och innehar följaktligen den sista playoff-platsen. Förra säsongen spelade man i Segunda B – en fantastisk bedrift.

Förutsättningarna är enkla. Fuenlabrada behöver bara en poäng för att säkra playoff-platsen men möter ett nedflyttningshotat Deportivo. Man har bättre inbördesmöten mot Elche men har dock sämre än Rayo Vallecano. Om Rayo vinner, Elche inte vinner och Fuenlabrada torskar kommer Rayo Vallecano att gå förbi och ta kvalplatsen. Elche måste slå ett Real Oviedo som inte har något att spela för samtidigt som man hoppas att Fuenlabrada ska falla på Riazor. Rayo möter tabelljumbon Racing Santander som inte heller har någonting att spela för.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-07-20 10:30:54
Author

Fler artiklar om Spanien