Lagbanner
”El Capitán kan återvända” – så är läget i Sevilla

”El Capitán kan återvända” – så är läget i Sevilla

Trots det rådande speluppehållet i fotbollsvärlden är det ändå en hel del som sker i klubbarna och det har blivit dags att se vad som är på gång hos några av dem.

Spanien-redaktör Jens Kassnert delar med sig av sina tankar och funderingar kring Sevilla, som verkar vara i behov av en hel del åtgärder för att få maskineriet att snurra igen.
 
Hur har Sevilla drabbats av det rådande speluppehållet och vilka åtgärder har gjorts?
- Spanien sitter som bekant i karantän och reglerna för att få lämna sitt hem är extremt hårda med kännbara bötesstraff för den som bryter mot det. Detta drabbar alla fotbollsklubbar och för Sevillas del kan man bara hoppas att spelarna underhåller sin fysik och form så att de snabbt kan komma till spel när det blir aktuellt.
 
Finns det något du anser man bör göra framöver?
- Förutom att spelarna bör gå med på sänkta löner har Sevilla-fansen tappat förtroendet för Julen Lopetegui. Tränaren har frekvent tagit ut märkliga startelvor och har ett riskabelt spelsätt. Tidigare har det varit svårt för lag att åka till Sevilla och spela borta på Ramon Sanchez Pizjuan. Denna säsong har klubben skrapat ihop 23 poäng på hemmaplan. Det placerar laget på en elfteplats sett till hemmafacit i La Liga och är långt ifrån godkänt. Nu ligger Sevilla ändå trea i ligan och kan fortfarande nå Champions League. Men när denna säsong är över bör Lopetegui lämna. 
 
Det är högst oklart hur det blir med den nuvarande säsongen, vilken är i dina ögon den bästa lösningen?
- La Ligas president, Javier Tebas, har som ambition att spela färdigt säsongen. Det tycker jag är bra. Han öppnar också upp för att spela utan publik, något jag per definition är emot. Men om det är det som krävs och att ligan kan spelas färdigt i sommar så att nästa säsong inte drabbas alltför mycket låter det som en lösning många nog kan tänka sig.
 
Det har börjat cirkulera en hel del rykten om övergångar, finns det någon spelare som ryktas till eller bort från klubben?
- Det ryktas en del om att el Capitán – Ivan Rakitic – kan vara på väg tillbaka till Sevilla. Det skulle jag uppskatta mycket. Sedan går det många rykten om flera spelare. Nolito blir nog inte kvar, Igor Gomes (Sao Paulo) ryktas in och det verkar som att Sevilla vill lägga ett stort bud för att få hit Xherdan Shaqiri. Ironiskt nog nämns även Portos Jesus Corona som en potentiell övergång. Tänker att hans marknadsvärde inte är så högt i dagens samhälle.
 
Sett till världsläget som just nu råder, vad hoppas du Sevilla gör under sommarens övergångsfönster?
- Som alltid är jag öppen för en klassvärvning i varje lagdel. Drömmen vore att få tillbaka Rakitic som jag skrev ovan. Men framförallt är Sevilla i stort behov av en notorisk målspruta. Ocampos leder den inhemska skytteligan på tio gjorda mål i ligan. Det är inte tillräckligt.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-14 19:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien