Lagbanner
Europakollen: Barcelona

Europakollen: Barcelona

I en artikelserie kommer vi ta tempen på lagen som i februari går in i Champions League, Europa League samt Conference League-slutspelet.

Jonathan Aronsson Fält – Barcelona-redaktionen

Hur är läget i laget just nu?

- Svårt att säga annat än bra. Skadorna på Sergio Busquets och Ousmane Dembélé finns visserligen där som två orosmoment, men Xavi tycks äntligen ha hittat rätt och vinsterna har kommit på löpande band. Med serieledning och supercuptitel finns all anledning för optimism inför den avslutade – och avgörande – delen av säsongen.

Hur skulle du summera lagets väg fram till slutspelet?
- Som ett stort fiasko. Det blir ju lite speciellt i och med att den enda anledningen till att Barça faktiskt spelar Europa League (i år igen) är säsongens stora besvikelse: Champions League-gruppspelet. Att det skulle bli svårt mot Bayern München var nog de flesta redo för. Men att det såg ut som det gjorde i matcherna mot Inter kommer med största sannolikhet att vara den stora besvikelsen även när säsongen summeras i juni.



Ni lottades mot Manchester United. Dina spontana tankar kring det?
- Svårt. Med tanke på att chanserna till den så efterlängtade ligatiteln får beskrivas som stora är Europa League väldigt långt ner på prioriteringslistan. Men man kan ju inte heller ställa ut skorna mot Manchester United. På något vis tycks det vara ett prestigemöte hur man än vänder och vrider på det. 

Vad ger du laget för chanser att ta sig vidare?
- Det beror helt på vad Xavi väljer och hur Xavi tänker. Ställer han ut starkaste laget är Barça favoriter, väljer han rotation är rollerna i det närmaste utbytta. Men, för att förklara det enkelt: Barça står som ligamästare i vår, men brakade ur mot Manchester United i Europa League. Ingen kommer att klandra Xavi.

Eller: Barça tappar ligatiteln då man spelat semifinal i Europa League (och åkt ut mot typ Red Bull Salzburg) och sedan till följd av det hårda matchandet tappat poäng i en ligamatch (mot typ Mallorca) i slutet av maj. Många kommer att klandra Xavi.

Vilka ser du som favoriter att ta hem turneringen och hur långt går ni själva?
- Det lag av Barça och United som går vidare bör väl hållas som favoriter, tillsammans med Arsenal och Juventus. Jag tror att Barça ryker redan mot United, då Xavi trots allt tar sitt förnuft till fånga och roterar laget.

 

SvenskaFans.com2023-02-15 09:00:00

Fler artiklar om Spanien