Lagbanner
Falís otroliga liv: ”Känns som jag är 35 år”

Falís otroliga liv: ”Känns som jag är 35 år”

Fuskade i ligans FIFA-turnering, gift vid 16, pappa vid 17 och utan mobiltelefon.

Få, vi som följer spansk fotboll inkluderade, har nog koll på vem Rafael Jiménez Jarque är. Den 26-årige Cádiz-spelaren är mest känd under namnet Falí och har varit en återkommande spelare i den andalusiska klubbens startelvor under säsongen. Varför handlar då den här texten om honom? Ja, kort och gott är han en oerhört unik fotbollsspelare. I en radiointervju med Cadena Cope, som Marca hänvisat till, har fotbollsproffset berättat om sitt ganska annorlunda liv.

Fruktförsäljaren vann FIFA-turneringen
Falí har exempelvis nästan ingen kontakt med omvärlden när han är hemma och han kallar sig själv för en gitano (gypsie/vandrandefolk). Han har emellertid hamnat i rampljuset efter att ha vunnit FIFA-turneringen mellan alla lag i Segunda División. Många har ställt sig frågande till hur Falí kunde vinna, ty han har varken Wi-Fi eller ett PlayStation. Falí besegrade Málagas Iván Jaime i finalen men allt verkar inte stå helt rätt, vilket även Cádiz-spelaren själv erkänner.

– Jag vann FIFA-turneringen helt utan konsol. Eller, det var min fruktförsäljare som vann. Jag har inte Wi-Fi och gav fruktförsäljaren chansen. Jag stal en konsol från min granne men precis innan den första matchen mot Real Oviedo sköt min dotter sönder vår TV med en fotboll.

– Jag är värdelös på PlayStation och fruktförsäljaren, som jag är vän med, fick avsluta turneringen åt mig. Jag har åtminstone fått äran för att ha slagit Iván Jaime i finalen och fått utmärkelsen som bäst i Spanien.

Även i Primera División har stjärnorna drabbat samman i en FIFA-turnering. I högsta divisionen var det Real Madrids Marco Asensio som vann och nu verkar Falí behöva ställas mot även Asensio i en FIFA-match. Problemet för Falí är att han aldrig gjort ett enda mål någonsin på FIFA, enligt honom själv. Han hoppas dock på att de ska få mötas.

Gift vid 16 år, pappa vid 17 år
26-åringen är som sagt i rampljuset just nu på grund av sina ”FIFA-kunskaper”. Det finns dock även andra saker som är utmärkande med honom. Han äger exempelvis inte någon mobiltelefon eller något konto på sociala medier. Det har faktiskt gått så långt att Cádiz-president sagt att han ska köpa en mobiltelefon åt Falí då försvararen själv aldrig ägt en. På ett ännu personligare plan sticker Falí också ut.

– Jag gifte mig när jag var 16 år gammal och blev pappa när jag var 17 år gammal. Vi gitanos gifter oss väldigt tidigt. Min fru var 14 år när vi gifte oss. Jag har lidit mycket i mitt liv, jag är 26 nu men det känns som att jag är 35.

– Allt jag har varit med om har gjort mig starkt mental och du skulle behöva mörda mig om du vill försöka ta tre poäng av mitt lag när jag är på fotbollsplanen. Jag tror att mitt liv skulle ha varit en bra film eller bok.

På fotbollsplanen har det också gått väldigt bra för Falí och hans Cádiz. Innan uppehållet, när 31 av 42 ligamatcher hade spelats, toppade Cádiz tabellen med sikte mot La Liga. Hur det än blir verkar Cádiz ha en riktig karaktär i sitt lag.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-04-05 16:57:00
Author

Fler artiklar om Spanien