Lagbanner
För tidigt att räkna ut Spanien ur EM

För tidigt att räkna ut Spanien ur EM

Äntligen är det dags för Spanien att kliva in i mästerskapet som hela Europa har fått vänta extra länge på.

Pandemin satte stopp för EM-slutspelet förra sommaren. Det vet vi. Nu känns det som en evighet sedan det kvalspelades för detta och mycket har hänt i den spanska truppen sedan dess. Hur det kommer gå för Luis Enriques lag, det vet vi inte. Klart är att de inte går in i turneringen som favoriter vilket inte hör till vanligheterna.

För spansk del skulle en vinst i premiärmatchen betyda mycket. Inte minst för lagmoralen. Skulle det förlust är det inte hela världen då Spanien förmodligen vinner de andra två matcherna i gruppen och kan ta sig vidare ändå.

Matchen mot Sverige spelas i Europas varmaste stad, Sevilla. Det kan påverka en del, kanske främst Sverige. Även om avsparkstiden är satt till klockan 21:00 är det fortfarande varmt på arenan.

Både Spanien och Sverige har drabbats covid-19 smitta. I förra veckan spelade Spanien då istället u21-laget i träningsmatchen Litauen för att inte riskera fler smittade. En match som vanns med 4-0.



Efter Spaniens träning på söndagen pratade Luis Enrique om Sveriges lag.
– Vi känner vandra väl. Vi vet vilken spelstil de har, de har starka snabba spelare och det kommer bli tufft. Isak är en bra spelare och passar perfekt med det svenska systemet, säger han till SvT.

Spanien och Sverige möttes två gånger i EM-kvalet där Spanien vann hemmamötet och det blev oavgjort på Friends Arena.

La Roja vann kvalgruppen före Sverige. På de fem senaste matcherna lagen emellan har Spanien vunnit tre, Sverige en och en match har slutat oavgjort.

Sverige har fem raka segrar på de senaste matcherna medan Spanien har tre segrar och två oavgjorda.
– Det känns skönt att börja hemma i Spanien och vi vill gärna vinna. Vi hoppas på en rolig match, säger Luis Enrique.

Spanien spelar samtliga gruppspelsmatcher i Sevilla.

Den spanska förbundskaptenen har fått kritik för det lag han har tagit ut till mästerskapet. För första gången(?) är inte en enda Real Madridspelare uttagen. Kan laget bli sammansvetsat kan det, trots kritiken, kunna ta sig hela vägen till final. Det är i alla för tidigt att räkna ut Spanien redan nu.



Här är Spaniens trupp i sin helhet.

Målvakter: David de Gea (Manchester United), Unai Simón (Athletic), Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion)
Försvarare: José Gayà (Valencia), Jordi Alba (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Eric García (Manchester City), Diego Llorente (Leeds United), César Azpilicueta (Chelsea)
Mittfältare: Thiago Alcántara (Liverpool), Sergio Busquets (Barcelona), Koke (Atlético), Marcos Llorente (Atlético), Dani Olmo (Leipzig), Rodri (Manchester City), Fabián Ruiz (Napoli), Pablo Sarabia (Paris), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolves)
Anfallare: Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Pedri (Barcelona)

Matchinfo:
Spanien - Sverige
14 juni klockan 21:00
Var: Estadio de la Cartuja eller Sevillas olympiastadion som den också heter.
Domare: Slavko Vincic (Slovenien)
TV: SvT 1
Tips: 1-1

Jens Kassnert@JensKassnert2021-06-13 21:37:10
Author

Fler artiklar om Spanien