Lagbanner
Förbundet skickar förslag till UEFA

Förbundet skickar förslag till UEFA

Om säsongen ställs in vill RFEF att Barcelona, Real Madrid, Sevilla och Real Sociedad spelar i Champions League.

Det spanska fotbollsförbundet (RFEF) önskar, likt La Liga och spelarfacket AFE, att den nuvarande säsongen ska spelas färdigt. Med tanke på omständigheterna i Spanien ser det emellertid ganska mörkt ut just nu. UEFA önskar även de att säsongen ska spelas klart. RFEF har emellertid lagt upp en plan b ifall säsongen inte kan spelas färdigt och man har idag skickat ett förslag till UEFA om hur man från spanskt håll vill förhålla sig i de europeiska turneringarna.

RFEF föreslår att den nuvarande tabellen i sådana fall ska gälla. Man föreslår således att de fyra som just nu innehar en Champions League-plats ska ha en sådan till nästa säsong, det vill säga: FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla och Real Sociedad. Detta innebär också att Atlético de Madrid samt Getafe, med liten marginal ska tilläggas, skulle spela i Europa League.

RFEF har lagt fram detta förslag till UEFA ifall det skulle visa sig att även UEFA backar från att säsongen inte kan återupptas. Nästa vecka ska UEFA sätta sig ned och diskutera med alla medlemsnationer om hur man ska fortsätta sitt arbete.

Luis Rubiales, som är ordförande i RFEF, har också föreslagit att alla icke-professionella matcher ska ställas in i Spanien. Förslaget gäller samtliga divisioner under Segunda División, det vill säga från Segunda B och nedåt. RFEF önskar att inga lag i de lägre divisionerna kan flyttas ned. Däremot föreslår man att playoffmatcher mellan de högst placerade lagen ska spelas så lagen har möjlighet att flyttas upp. Detta ska även gälla damfotbollen och ungdomsfotbollen.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-04-16 16:25:33
Author

Fler artiklar om Spanien