Lagbanner
”Hade varit ett stort fiasko om man tappat det” – fokus på Atlético Madrids säsong och övergångar

”Hade varit ett stort fiasko om man tappat det” – fokus på Atlético Madrids säsong och övergångar

Filip Johansson besvarar frågor om Atléticos säsong och vad som kan tänkas hända i klubben under sommarens övergångsfönster.

Så blev det till slut Atlético Madrid som bärgade ligatiteln efter en dramatisk avslutning på serien och givetvis är glädjen enorm i den rödvita huvudstadsklubben.

Filip Johansson på Atlético Madrid-redaktionen delar med sig av sina tankar och åsikter efter säsongen och hur föreningen kan tänkas agera under sommarens transferfönster.

Hur skulle du vilja sammanfatta er säsong?
- Säsongen har ju varit lyckad i och med den efterlängtade ligatiteln. Efter att ha lett ligan med tio-elva poäng under vintern hade det varit ett stort fiasko om man hade tappat det, men nu lyckades man vinna, extremt skönt. Sedan är det klart att man hoppades att laget skulle ta sig längre i Champions League, nu spelade man i stället två plattmatcher mot Chelsea. Sedan Copa del Rey ska vi inte ens prata om. Men, kort sammanfattat, en bra säsong, i och med ligatiteln.

Vilka spelare har utmärkt sig i positiv bemärkelse? 
- Simeone har under säsongen ändrat spelsätt, från det traditionella 4-4-2 till det betydligt mer flexibla 3-5-2. Detta har gjort att kvaliteten på många spelare har kommit fram på ett fantastiskt sätt. Marcos Llorente är ju en fantastisk saga, tolv mål och elva assist i ligan är ju helt fenomenala siffror. Hans samarbete med Trippier när han löper in i högra delen av straffområdet har varit väldigt bra och på det sättet har många mål gjorts. Det finns ytterligare spelare som förtjänar att hyllas. Thomas Lemar har hittat tillbaka efter en tuff start i klubben och Stefan Savic har varit kanske hela ligans bästa mittback. Suárez, som folk trodde var slut, kommer in och stänker dit 21 mål av bara farten. Sist men absolut inte minst, Jan Oblak. Jag har nästan tappat räkningen på hur många gånger han har räddat oss. Världens bästa målvakt!
 
Om vi vänder på det, vilka har varit de största besvikelserna?
- Många trodde att detta var säsongen som João Félix skulle explodera, inklusive mig. Han hade även en bra start där han dessutom blev månadens spelare i november. Efter det har det dock gått lite trögare. Skador har visserligen hämmat honom en del men när han har spelat har han ofta varit ganska oengagerad på planen, något som har gjort att Simeone har bänkat honom nu i slutet. En annan spelare som har haft det lite tungt är Renan Lodi. Brassen har inte gynnats av formationsbytet, då han är betydligt bättre i en fyrbackslinje. 

Vad kan tänkas hända under sommarens övergångsfönster?
- Jag tror inte att det kommer hända så mycket i klubben under sommaren. Suárez har sagt att han kommer att stanna i klubben nästa säsong, vilket är härliga nyheter. Samma sak med Giménez. Sedan får vi se vad som händer med de utlånade spelarna. Manuel Sanchez har varit utlånad till Osasuna under våren och har stått för några assist. Nehuen Pérez har varit i Granada under säsongen men har inte fått något förtroende. Sedan finns det några spelare i andraligan som har blandat och gett. Det blir intressant att se om Simeone vågar satsa på någon av dem till nästa säsong.
 
Vilka spelare är aktuella för att lämna klubben?
- Lucas Torreira och Moussa Dembélés låneavtal går ut nu och jag har svårt att se att de kommer att köpas loss. Den förstnämnde har även uttryckt en önskan att spela i Sydamerika. Sedan måste Vitolo bort. Annars tror jag, som sagt, att det inte kommer att vara någon stor spelaromsättning under sommaren.
 
Finns det några specifika spelare du gärna ser ansluta? 
- Om jag får önska helt fritt hade jag velat att klubben löser Pedro Goncalves från Sporting. En spelare som i princip kan spela på alla offensiva positioner och som har mosat i den portugisiska ligan. Dock är detta bara rent önsketänkande och det har inte heller funnits några rykten om detta. Spelare som å andra sidan har ryktats till klubben är André Silva, Rodrigo de Paul och Alex Grimaldo. Av dem är det främst de Paul som lockar. En väldigt skicklig mittfältare som besitter alla delar i spelet.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-05-26 12:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien