Lagbanner
”Har inte jättehöga förväntningar” – fokus på Real Madrid inför CL-slutspelet

”Har inte jättehöga förväntningar” – fokus på Real Madrid inför CL-slutspelet

Alexander Ellhar delar med sig av sina tankar och åsikter om hur Real Madrid står sig inför klubbens kommande åttondelsfinal i Champions League.

Real Madrid är med sina sju titlar den klubb som vunnit Champions League flest gånger och tillhör favoriterna att ta sig till finalen även under årets upplaga.

Det är dock ett minst sagt stort eldprov som väntar härnäst då man redan i åttondelsfinalen drabbar samman med Paris Saint-Germain. Den franska huvudstadsklubben har ännu inte fått titulera sig mästare av Europa – men det råder ingen tvekan om att de kommer göra allt i sin makt för att få lägga vantarna på den åtråvärda pokalen i år.

Undertecknad har tagit ett snack med Alexander Ellhar på Real Madrid-redaktionen för att ta pulsen på honom inför det stekheta dubbelmötet, samt höra hur långt han tror ”Los Blancos” har potential att ta sig i turneringen.

Över två månader har passerat sedan det senast begav sig i Champions League. Hur har er form sett ut sedan dess?
- Den har varit lite upp och ner men ändå stabil skulle jag säga. Tretton matcher har resulterat i åtta segrar, tre kryss och två förluster. Vi är fortfarande ligaledare och har hunnit med att vinna Supercupen men samtidigt åkt ut ur Copa del Rey. På slutet har det dock sett mycket sämre ut när Karim Benzema har varit skadad och det gör mig orolig.

Nu väntar åttondelsfinal mot PSG, hur ser du på era motståndare?
- Väldigt svåra att bedöma. De är ju överlägsna i sin liga men det känns ändå som att många av spelarna går på halvfart. De kommer att höja sig nu när det blir allvar och vem går inte igång lite extra när det är Real Madrid som står på andra sidan? Givetvis är det en betydligt jobbigare motståndare än Benfica, som vi lottades emot från början.

Vad talar för respektive emot er inför dubbelmötet?
- Det som talar för är rutinen och att Real Madrid alltid höjer sig när Champions League-hymnen drar igång. Det som talar emot är att Benzema är ett stort frågetecken. Vågar man chansa med honom? PSG har ju några hyfsade spelare framåt och det gäller att kunna behålla fokus hela matchen. Sedan har de även Sergio Ramos som kan klubben utan och innan. Men Toni Kroos sa det bra efter lottningen: ” I slutändan är vi Real Madrid”. 

Hur goda anser du era chanser är till avancemang?
- Jag skulle säga att det är 50/50. Vissa stunder har vi sett riktigt bra ut under säsongen men jag är orolig för att Ancelotti har slitit för mycket på nyckelspelarna och att det kan kosta oss. PSG har en väldig höjd men kan samtidigt rasa ihop på bara några minuter. Ett dubbelmöte som är väldigt svårtippat enligt mig.

Vilka spelare kommer vara de viktigaste för er?
- Utan Benzema ser det riktigt jobbigt ut framåt, han behövs verkligen om man ska gå segrande ur detta. Sedan är Vinicius Jr med sin förmåga att utmana samt vår rutinerade mittfältstrio oerhört viktiga. Thibaut Courtois har varit ett monster i år och får inte den uppmärksamhet han förtjänar. En till som kommer behövas för att stoppa Mbappé och Messi är Ferland Mendy. Han har också varit skadad men ser ut att kunna starta.

Hur långt tror du ni har potential att ta er i turneringen?
- Real Madrid ska alltid utmana om alla titlar men jag har inte jättehöga förväntningar på Champions League. Det har som sagt nötts för mycket på bara elva spelare samtidigt som jag tror att Ancelotti är väldigt sugen på att vinna en ligatitel, vilket han inte lyckades med under förra sejouren, och lägger stort fokus på det. Men vinner vi detta möte så vet man aldrig. Det gäller även att ha lite tur med lottningen på vägen. 

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-02-14 18:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien