Lagbanner
”Har väldigt, väldigt mycket att bevisa” – Alexander Ellhar om Eden Hazard

”Har väldigt, väldigt mycket att bevisa” – Alexander Ellhar om Eden Hazard

Eden Hazard har knappast gjort någon glad under sin tid i Real Madrid. Nu ger Alexander Ellhar sin syn på om belgaren kommer lyckas eller ej i Real Madrid.

Förra sommaren valde Real Madrid till slut att göra slag i saken och värva Eden Hazard efter många turer fram och tillbaka. Den belgiske superstjärnan gick loss på en bra bit över en miljard kronor och skulle få i uppgift att ersätta Cristiano Ronaldo som lämnat för Juventus ett år tidigare.
 
Någon succéfylld första säsong kan man inte direkt påstå att det blev för Hazard, som åkte på skada efter skada vilket gjorde att han inte ens medverkade i hälften av matcherna.
Missnöjet var givetvis stort och fansen kände sig djupt besvikna över att deras nytillträdda frontfigur inte kunnat leva upp till de högt ställda förväntningarna.
 
29-åringens marknadsvärde har sjunkit som en sten från 150 miljoner euro till blott 60 och hittills har han inte kunnat försöka revanschera sig för fjolårets fiaskosäsong. Detta eftersom han åtdragit sig en muskelskada i sitt högra ben som gjort att han inte kunnat medverka i någon match än, och väntas vara aktuell för spel först någon gång i slutet av nästa månad.
 
Så hur tycker, tänker och resonerar anhängarna till ”Los Blancos” om stjärnan? Undertecknad hörde av sig till Alexander Ellhar på Real Madrid-redaktionen för att ta del av hur han ser på Hazards tid i klubben och vad han har för förväntningar på belgarens framtid.
 
Hur ser du på Hazards tid i klubben så här långt?
- Katastrofal. Att anlända överviktig till världens största klubb, efter att de har spenderat runt en miljard på dig, är oacceptabelt. Sedan är ju skadorna ytterligare ett problem. Hazard har spenderat mer tid i rehablokalen än på planen.
 
Förutom de många skadorna, är det något annat som inte fungerat för honom?
- Det är övervikten som sagt. Det tog för lång tid att bli av med alla extra kilon och det ställde till det rejält från start.
 
Finns det fortfarande hopp om att han ska kunna ersätta Cristiano Ronaldo?
- Jag trodde väl aldrig från början att han skulle kunna göra det men däremot bidra på ett helt annat sätt. Han verkar ha problem bara av att ha nummer sju på ryggen så man funderar ju på om han verkligen har skallen som krävs. Nej, han har väldigt, väldigt mycket att bevisa.
 
Finns risken att han i stället blir en ny Gareth Bale?
- Bale är flera nivåer över honom. Han var ju direkt avgörande under flera säsonger. Sedan är ju avslutningen riktigt tråkig. Men om man ser tillbaka på walesarens karriär i Madrid så var den väldigt lyckad fram till 2018 ungefär. 
 
Hur skulle du säga att den gemene inställningen till Hazard är bland fansen?
- Känslan är att vissa har gett upp och att ingen förvånas längre när han åker på nya skador. En väldig frustration skulle jag säga. Laget är i stort behov av offensiv hjälp och att då inte kunna använda sig av en tänkt nyckelspelare är irriterande. Jag vill se mer av hans och Benzemas samspel för de blixtrade till stundtals i fjol och såg riktigt spännande ut.
 
Tror du att han kommer bli ihågkommen som en succé eller flopp när det blivit dags att se tillbaka på hans tid i klubben?
- Han har förhoppningsvis lite tid på sig att vända på det. Men nu är ju Vinicius Jr vår farligaste spelare offensivt och han spelar på Hazards plats. Han kommer behöva jobba ordentligt för att få tillbaka den. Men jag vill ändå tro att han lyckas vända det till något positivt när Madrid-karriären summeras. 
 
» Läs gärna även Mehran Mahmoudis krönika om Hazard

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-10-23 15:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien