Lagbanner
"Hon kan bli en av Europas bästa"

"Hon kan bli en av Europas bästa"

Efter att ha vunnit mot toppkonkurrenten UDG Tenerife talade Atlético Madrids tränare Óscar Fernández på presskonferensen om den stora potential han ser i sitt 19-åriga svenska stjärnskott Hanna Lundkvist.

Under gårdagens match mot UDG Tenerife byttes den svenska 19-åringen Hanna Lundkvist in för sitt Atlético Madrid i en match som hemmalaget Atleti vann bekvämt. Lundkvist kom in med tio minuter kvar, vid ställningen 4-1, men kommer troligtvis snabbt vilja lägga sitt inhopp bakom sig. Åtminstone den första minuten av det, då hon efter två felpassningar drog på sig ett gult kort och även orsakade straff för gästerna. Målvakten Lola Gallardo räddade dock straffen och Tenerife fick inte till någon forcering under slutminuterna utan resultatet stod sig matchen ut.

När jag efter matchen frågade tränaren Óscar Fernández om Lundkvists inhopp valde han att fokusera på hur nöjd han är med Lundkvists tid överlag i Atlético Madrid så här långt. Därtill konstaterade han också att Lundkvist är en spelare med framtiden för sig, med potential att gå hur långt som helst.

– Vi är väldigt nöjda med arbetet hon lägger ner, sade han. Det är väldigt svårt att som nittonåring komma till ett annat land men hon har anpassat sig väl till laget - ett av de bästa lagen i ligan. Hon tränar på väldigt bra och har tagit till sig mycket av vad vi vill göra på planen.

Även om Fernández menade att Lundkvist redan bidrar till laget var han tydlig med att han i framtiden har ännu högre förväntningar på svenskan.

– Vi är just nu i en process där hon utvecklas. Vi vet att hon är en spelare som i nuläget redan ger oss mycket, men som i framtiden kommer ge oss ännu mer. Vi väntar fortfarande på att se hennes högsta nivå men vi har väldigt, väldigt, väldigt stort förtroende för henne. Vi tror att hon kan bli en av Europas bästa ytterbackar i framtiden.

Om inhoppet i sig var tränaren mer förtegen och lyfte istället Lundkvists insats i torsdagens match, då hon spelade från start i en 2-1-förlust i cupen mot Sporting Huelva.

– Det är svårt att komma in i en sådan här match med bara tio minuter kvar, det är väldigt svårt att komma in i matchrytmen. Vi är väldigt nöjda med Hanna och jag tycker att hon gjorde en väldigt bra insats i torsdags.

David Oliver Nilsson@eldavidoliver2022-03-07 15:10:00
Author

Fler artiklar om Spanien