Lagbanner
I halvtid, Real Madrid: ”Ancelotti förtjänar mer beröm”

I halvtid, Real Madrid: ”Ancelotti förtjänar mer beröm”

Vi har nått halvvägs av årets La Liga-säsong och nu ska inledningen summeras. SvenskaFans Real Madrid-redaktör, Mehran Mahmoudi, hjälper oss att reda ut läget i just Real Madrid.

Den spanska fotbollen har nått halvtid och har gått på julledighet. 18 omgångar är spelade och det är dags att följa upp hur det har gått för La Liga-klubbarna under de inledande månaderna. Inför säsongen pratade jag med Real Madrid-redaktören Mehran Mahmoudi om hur det stod till i den vita bjässen Real Madrid och om vilka förutsättningar och målsättningar klubben hade i årets upplaga av La Liga. Höstsäsongen slutade med en delad serieledning för huvudstadsklubben. Så här säger Mehran nu om läget i Real Madrid:

Vi har nu nått halvtid i La Liga och 18 omgångar är spelad. Inför säsongen sa du att det fanns mycket att se fram emot med den här säsongen och att Jude Bellingham sett ”fin” ut under försäsongen, något av en understatement kanske med tanke på hur det gått hittills? Hur är din känsla just nu?
Bellingham är världens bästa fotbollsspelare, ingen diskussion. Att han var bra visste jag, men inte så här bra och så tongivande. Galet.

Real Madrid är med i den absoluta toppen av La Liga och inför säsongen sa du att La Liga-titeln är ett minimum. Man är också vidare i såväl Champions League som i Copa del Rey. Hur skulle du utvärdera säsongen just nu och vad bör vara klubbens målsättning under våren?
Hittills är Ancelotti och hans mannar mer än godkända. Skulle säga högsta betyg med tanke på omständigheterna. Real har åkt på några tunga skador men leder ändå ligan och gjort det fantastiskt i sin CL-grupp. Målet är fortfarande att vinna ligan och ta sig minst till semifinal i CL. Copa Del Rey är bonus.

Jude Bellingham har tagit La Liga med storm och har sprudlat under hösten

Om vi tittar på spelarprestationer, vem i Real Madrid tycker du har imponerat mest respektive minst på dig under dessa 18 omgångar? Motivera gärna!
Den som imponerat mest på mig är Jude Bellingham så klart. Ny i laget, staden, landet och prestera på den här nivån? Galet som sagt. Han är en komplett fotbollsspelare men har dessutom karaktär och ledarskap. 

Den som imponerat minst på mig är Nacho. Missförstå inte nu, han är en Madridista. Ställt upp för klubben så många gånger. Hade kunnat lämna för nästan vilken toppklubb som helst men stannat kvar och visat sin lojalitet. Men han måste vakna till och inte sätta sig i onödiga situationer. Fram Garcia kan också bättre men blir ursäktad för att det är hans första säsong och det finns potential där. 

Vad har varit den stora snackisen i Real Madrid under hösten?
Blir tjatigt nu men Jude Bellingham är det enda svaret. Han har levererat över allas förväntan. Sen har det varit mycket kring skadorna, sparkade läkare osv. Förhoppningsvis får Ancelotti tillbaka sina spelare så fort som möjligt. 

Real går in som vårfavoriter till ligaguldet efter den fina höstsäsongen

När vi nu nått halvvägs är det möjligt att börja sia om potentiella slutpositioner i tabellen. Utifrån hur La Liga 2023/24 utvecklats hittills, vilket lag tror du kommer att vinna La Liga och varför? Och samtidigt, vilka tre lag tror du kommer att ramla ur La Liga?
Jag tror Real Madrid till slut vinner La Liga. De har erfarenheten och det har inte Girona. Real Madrid kommer att få tillbaka sina spelare och de behövs i slutspurten. Ancelotti har verkligen levererat en 10/10 säsong hittills och med några spelare tillbaka blir laget ännu starkare. 

Slutligen, är det någonting i övrigt du vill tillägga om Real Madrids säsong hittills eller någonting som berör La Liga?
Ancelotti förtjänar mer beröm. Jag har varit kritisk men han har gjort det strålande hittills. Fotbollen är oförutsägbar och rolig att se på.  Kul att Girona utmanar Real Madrid, vi får se vem som drar det längsta strået. 

***

Stort tack till Mehran Mahmoudi som ställde upp och svarade på frågorna!

Kommentera gärna nedan vad du tycker om Real Madrids säsong så här långt.
 

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2023-12-28 14:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien