Lagbanner
Inför La Liga 2024/25, Real Madrid: ”Målsättning att vinna alla titlar”
Sommarens stora övergång spås en ljus framtid i Real Madrid

Inför La Liga 2024/25, Real Madrid: ”Målsättning att vinna alla titlar”

La Liga-säsongen 2024/25 drar nu äntligen i gång och vi på SvenskaFans har tagit tempen på lagen inför premiären. Real Madrids SvenskaFans-redaktör, Mehran Mahmoudi, ger oss detaljerna inför säsongsstarten för de regerande mästarna.

Det blev i slutändan en mycket lyckad fjolårssäsong för Real Madrid. I ligan var man fram till början av vårsäsongen hotade av Girona i toppen men snart visade Los Blancos varför de är mesta mästare när man gjorde ett titelryck som räckte hela vägen in till maj. Utöver ligaguldet vann man även sin femtonde (!) Champions League-titel efter att ha avfärdat Borussia Dortmund i finalen. Jude Bellingham och Vinicius Júnior erhöll den största uppmärksamheten i en säsong som var Toni Kroos sista i karriären. Nu väntar en ny spännande säsong där Real ännu en gång lyckats spetsa truppen inför premiären.

Real Madrids transfersommar:

Spelare in:
Endrick, anfallare – Palmeiras (€47,5 miljoner)
Joselu, anfallare – RCD Espanyol (€1,5 miljoner) <- Sedan såld
Kylian Mbappé, anfallare – PSG (fri transfer)

Spelare ut:
Rafa Marín, mittback – SSC Napoli (€12 miljoner)
Joselu, anfallare – Al-Gharafa SC (€1,5 miljoner)
Nacho Fernández, mittback – Al-Qadsiah (fri transfer)
Kepa Arrizabalaga, målvakt – Chelsea FC (återvänder från lån)
Toni Kroos, innermittfältare – lägger skorna på hyllan

*** *** ***

För att reda ut hur läget står till i Real Madrid inför säsongen har jag tagit hjälp av SvenskaFans Real Madrid-redaktör Mehran Mahmoudi.

Fem av fem bedömde du Real Madrids fjolårssäsong som slutade i tre guld: supercopan, La Liga och Champions League. Carlo Ancelotti valde att fortsätta en säsong till och rattar därmed guldlaget även denna vända. Vilka förutsättningar anser du finns i Real Madrid för att fortsätta guldregnet från ifjol? Och vilka målsättningar har Los Blancos när den nya säsongen nu ska inledas?
Det finns alla förutsättningar för att vinna alla titlar. Ancelotti kan inte klaga och det är inte mycket som saknas. Real Madrid har alltid som målsättning att vinna alla titlar. 

Vinicius har fått en ny lekkamrat i form av Mbappé, upplagt för succé?

Kylian Mbappé-sagan har äntligen fått sitt slut och fransmannen är nu en Real Madrid-spelare. Utöver Mbappé har även upphaussade Endrick anslutit från Palmeiras. Samtidigt har Toni Kroos lagt skorna på hyllan och Nacho lämnade för spel i Saudiarabien. Hur bedömer du transferfönstret hittills? Vad finns det att säga om nyförvärven och finns det fortfarande några brister i laget som du anser att man ska lappa ihop?
Transferfönstret har varit bra. Det kan alltid bli bättre men Ancelotti och Perez litar på spelarna man har. Det enda jag hade velat är att man värvar en mittback. Eller en mittfältare. Men om det inte händer så får det vara. Mbappé har haft en bra start i klubben. Bara att fortsätta så. 

Vilka spelare skulle du lyfta fram som nyckelfigurer i Real Madrids trupp säsongen 2024/25? Och finns det någon talang eller annan spelare som du tycker att vi ska hålla extra koll på under säsongen?
Svårt att se att just en spelare måste vara frisk för att Real ska vinna matcher. Det är kört en Vinicius och Mbappé i form räcker långt. Men alla spelare är viktiga. Skulle säga att Arda är den spelaren man ska ha extra koll på. Spännande och se hur långt han kan gå. 

Kan Arda Güler få sitt stora genombrott den här säsongen?

I premiären ställs Real Madrid mot Mallorca borta på San Moix. Hur kommer det att gå i premiären och känns laget redo att sparka i gång den nya säsongen?
Premiärer är alltid tuffa för Real Madrid. Kommer inte vara enkelt alls. Real kommer få kämpa för tre poäng. Real är redo att starta den här säsongen. En titel mot Atalanta är en bra kick inför det som ska komma. 

Vad är dina tankar om La Liga rent generellt den här säsongen? Hur ser toppen respektive botten ut tror du?
La Liga känns mer kittlande i år. Atletico Madrid har värvat bra med Julian Alvarez, Le Normand och Gallagher. Barca är på gång med sina ungdomar och har värvat Olmo. Real har fått dit Mbappé. Jag tror att La Liga kommer få fler ögon på sig i år. I toppen tror jag vi hittar Real Madrid, Atletico Madrid och Barca. För mig borde Real Madrid på pappret dra det längsta strået.

*** *** ***

Real Madrids försäsongsmatcher:
AC Milan – Real Madrid 1-0
Real Madrid – Barcelona 1-2
Real Madrid – Chelsea 2-1
Real Madrid – Atalanta 2-0 (UEFA Supercupen)

Real Madrid inleder säsongen borta mot Mallorca redan ikväll (18/8) klockan 21.30.

Vad tror du om Real Madrids kommande säsong? Diskutera gärna i kommentarsfältet.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2024-08-18 10:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien