Lagbanner
Inför Serbien - Spanien: Kan succén fortsätta?

Inför Serbien - Spanien: Kan succén fortsätta?

Efter succén från sommarens EM i Tyskland har det nu blivit dags för “La Roja” att åter på nytt samlas inför uppstarten av den fjärde upplagan av Nations League. Två matcher mot Serbien respektive Schweiz väntar.

“UEFA Nations Leagues förbannelse förföljer Spanien”. Så lyder rubriken i den spanska huvudstadstidningen Marca. För det är nämligen så att Spanien numera är regerande mästare i både EM och Nations League och precis som Marca menar på så har ingen av de tidigare vinnarna som är Portugal och Frankrike klarat av att försvara den titeln. Något som Luis de la Fuente och hans Spanien nu ska försöka sig på. 

Mycket har däremot hänt sedan detta landslag tog hela fotbollsvärlden med storm under sommarens EM. Vi har fått se en hel del förändringar från de la Fuentes sida när det kommer till truppen där det både beror på skador, petningar och spelare som tackat för sig. För en snabb recap från artikeln gällande just trupputtagningen så kan vi konstatera att både Nacho och Jesus Navas har tackat för sig i det spanska landslaget. Lagkaptenen Alvaro Morata, Mikel Merino och Unai Simon skadade och är inte uttagna. När det kommer till spelare som Fermin Lopez och Alex Baena så har de blivit petade. Istället hittar vi flera spännande namn som nu tar plats de la Fuentes trupp. Oscar Mingueza, som har haft en otrolig start på säsongen, har förärats med en plats. Likaså Popelu, Robert Sanchez, Pasu Torres och Yeremy Pino som inte fanns med under EM-framgången. Även Aleix Garcia, som var en av de tre spelare som fick lämna truppen bara dagar innan, finns nu med i truppen.
T
rots en del förändringar så tror inte jag att vi kommer få se allt för många förändringar när Spanien nu ikväll ställs mot Serbien. Det finns däremot två frågetecken där det ska bli spännande att se hur de la Fuente resonerar. Det första är gällande vem som kommer att ersätta Alvaro Morata längst fram. Den ordinarie lagkaptenen är som sagt skadad och som jag ser det så finns det tre olika alternativ. Joselu, Ferran Torres och Mikel Oyarzabal kan alla spela på den positionen där de alla egentligen erbjuder helt olika egenskaper. Min gissning hamnar däremot på att det blir Oyarzabal som var den som brukade byta av Morata under EM. 
Det andra frågetecknet är vem som ska ersätta Unai Simon. Mycket tyder på att det kommer bli Arsenals David Raya som var nummer två under EM och det är även så som snacket har varit i spansk media. Raya fick själv frågan under en presskonferens och svarade då enligt följande.

"Robert Sánchez och Alex Remiro är fantastiska målvakter, det är tränarens beslut"

Mycket tyder också på att Rodri, som varit en del skadad under säsongsinledningen, inte kommer till spel mot Serbien ikväll.

Trolig spansk startelva:

Raya, Cucurella, Laporte, Le Normand, Carvajal; Zubimendi, Fabian Ruiz; Nico Williams, Dani Olmo, Lamine Yamal; Oyarzabal

Det ska från eget håll bli otroligt kul att se detta landslag spela fotboll igen och se om de kan bygga vidare på det magiska mästerskapet som varit. Det är ett lag som besitter en otrolig nivå med en hög potential och det ska nu bli kul att se hur långt det kan gå.

Matchinfo

Spelplats:
Stadion Rajko Mitic 
Avspark: 20:45
Domare: Serdar Gözübüyük
TV: Viaplay
 

Oskar Lejrothoskarlejroth00@gmail.comoskarlejroth2024-09-05 08:45:00
Author

Fler artiklar om Spanien