Lagbanner
Ingen Ramos i den spanska EM-truppen
Landslagskaptenen är inte uttagen i Enriques EM-trupp

Ingen Ramos i den spanska EM-truppen

Luis Enrique har offentliggjort truppen som följer med till sommarens mästerskap.

Spanien reser till sommarens EM med ett mindre favoritskap på sig än man haft tidigare turneringar. Att La Selección befinner sig i något av en generationsväxling är tydligt och Luis Enrique har mixtrat en hel del under de senaste två åren med sina uttagningar.

Inför sommarens EM har förbundskaptenen tagit ut en 24-mannatrupp, trots att 26 spelare kan plockas ut. Anledningen är att Enrique väntar in spelare som just nu är skadade eller nyss kommit tillbaka från skada. Det är också anledningen till att landslagskaptenen Sergio Ramos befinner sig utanför truppen, åtminstone för tillfället. Ramos har varit skadad en del i Real Madrid mot slutet och det är oklart om han kommer vara tillgänglig i sommar.

Annat som är intressant är att Aymeric Laporte är med i truppen, precis som man förväntat sig efter de senaste veckornas spekulation. Varken Jesús Navas, Marcos Llorente eller Pol Lirola är med, vilket lämnar laget utan en renodlad högerback. César Azpilicueta lär förmodligen ta den platsen i sådana fall. Nacho Fernández har imponerat i Real Madrid men följer inte med i sommar. Leeds-spelaren Rodrigo får även han stanna hemma, trots att han varit med en hel del förut. Fabián Ruiz har tagit en plats i truppen, trots ganska svag form, istället för Carlos Soler och Mikel Merino missar mästerskapen på grund av en skada.

Noterbart är att ingen spelare från Real Madrid är uttagen i truppen.

Här följer hela EM-truppen:

Målvakter: Unai Simon, David de Gea, Robert Sanchez

Försvarare: Jose Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric Garcia, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente

Mittfältare: Sergio Busquets, Rodri, Pedri, Thiago, Koke, Fabian Ruiz

Anfallare: Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Alvaro Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traore, Pablo Sarabia

*** *** ***

Vad tycker du om Luis Enriques trupp? Kommentera gärna nedan.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2021-05-24 13:28:00
Author

Fler artiklar om Spanien