Lagbanner
Inget kommer att stoppa Spanien

Inget kommer att stoppa Spanien

Stor plump i protokollet för Spanien när de förlorade mot Sverige. Men mot Georgien räknar La Roja med att vinna enkelt.

Spanien förlorade borta mot Sverige i torsdags och det hör inte till vanligheterna att Spanien förlorar i VM-kvalsammanhang. Senaste gången var 1993. Sedan dess har det gått 28 år och Spanien har varit obesegrade i 66 raka matcher. 

Om Spanien skulle blivit omskakade av förlusten och tappa greppet även i kommande matcher är inget som förbundskaptenen Luis Enrique tror kommer att hända. Tvärtom säger han att det finns många positiva bitar att ta med sig från Sverigematchen.

– Jag är mer optimistisk, sådant här händer för alla tränare. Det finns många positiva bitar och det finns några delar att rätta till, säger Luis Enrique till Marca.

På tal om Luis Enrique så hamnade på rubrikerna efter att ”visat fulfingret inför barnfamiljer” som det så hemskt lät i kvällsblaskorna. Dessa anklagelser slog han undan med att de istället borde skriva om de glåpord från den svenska supportern som föranledde han gest.



Nu står Spanien inför hemmamötet mot Georgien. Lagen möttes i VM-kvalgruppen i våras och då vann Spanien på bortaplan med 2-1. Tittar man på statistik de två nationerna emellan så har Spanien vunnit samtliga tre möten. Och det ska mycket till om inte Spanien skulle vinna mot Georgien även ikväll. 

La Roja är lite pressade i gruppen, framförallt om de siktar på gruppsegern. I och med segern tog Sverige ett ordentligt grepp om den platsen.

Georgien ligger sist i gruppen med en poäng efter att spelat oavgjort mot Grekland. Något som visserligen Spanien också gjorde. Men i kvällens match kommer inte Georgien att kunna plocka ytterligare poäng.

Följande lag står till förfogande för Luis Enrique att laborera med. Det kan bli en del rotation jämfört med startelvan mot Sverige. Redan på onsdag möter Spanien Kosovo och Luis Enirique vill nog inte köra slut på sina spelare i onödan.

Målvakter: 
Unai Simón (Athletic Club), David De Gea (Manchester United), Robert Sánchez (Brighton)

Försvarare:
Jordi Alba (Barcelona), José Gayà (Valencia), Íñigo Martínez (Athletic Club), Aymeric Laporte (Manchester City), Eric García (Manchester City), Raúl Albiol (Villarreal), César Azpilicueta (Chelsea), Marcos Llorente (Atlético Madrid)

Mittfältare: 
Sergio Busquets (Barcelona), Rodri Hernández (Manchester City), Brais Méndez (Celta Vigo), Mikel Merino (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia), Koke (Atlético Madrid)

Anfallare: 
Pablo Fornals (West Ham), Abel Ruiz (Sporting Braga), Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain)

Valenciaspelaren Carlos Soler fick förtroende från start på Friends och nätade redan efter två minuter. Möjligen kan han räkna med speltid även ikväll. Eric Garcia fick motta en del kritik efter sin insats mot Sverige men förbundskaptenen backar upp honom.

– Han är i perfekt skick. Vi tappade i positionerna men den andra mittbacken är även han inblandad i det. Jag är överlycklig över Garcias insats och hur han spelar, säger Luis Enrique till Marca.

Nedan ser ni Spaniens 28-åriga långa svit i VM-kvalmatcher.



Spanien - Georgien
När: 5 sep 20:45
Var: Estadio Nuevo Vivero - Badajoz
Domare: Tiago Martins (Portugal)
TV: TV4, Cmore
Tips: 3-0

Jens Kassnert@JensKassnert2021-09-05 13:24:31
Author

Fler artiklar om Spanien