Lagbanner
Jesús Navas avslutar landslagskarriären

Jesús Navas avslutar landslagskarriären

Efter femton år och 56 landskamper har 38-åringen tackat för sig i La Roja.

I vad som bör betraktas som ett ganska väntat beslut har nu Jesús Navas officiellt valt att avsluta sin långa och framgångsrika karriär inom det spanska landslaget. För de som minns var det ett under att Sevilla-legendaren överhuvudtaget spelade landslagsfotboll till att börja med på grund av sin kroniska hemlängtan som också handlade om en hel del ångestproblematik. Efter att ha varit aktuell för landslagsspel ganska länge tog Navas slutligen beslutet 2009 att han ville spela för landslaget trots allt, vilket skulle säkra honom en plats i VM-truppen 2010.

Initialt ville han för det mesta vara med i de matcher som spelades runt omkring Sevilla men med åren fixade ytterspringaren längre resor också. Efter femton år i La Roja har Navas lyckats skörda en hel del framgångar som guldet 2010, 2012 och nu senast 2024. Redan efter guldet i somras sa han att landslagskarriären var över men det är först nu det är officiellt. 56 landskamper och fem mål blev det för Sevilla-sonen som idag tackade alla för stödet under de här åren:

– Jag har sagt det flertalet gånger tidigare och jag kommer att säga det igen: det mäktigaste av allt är att representera sitt land. Drömmarna och minnena kommer att finnas med för alltid, likaså är jag stolt över att ha gjort så många människor glada.

Jesús Navas sista landslagsmatch blev till slut semifinalen mot Frankrike i EM.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2024-08-29 17:41:00
Author

Fler artiklar om Spanien